27. března 2021 • 18:19

Premiérová výhra pro Sagana! Ovládl spurt Kolem Katalánska, Češi do stovky

Autor: ČTK, ros
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovenský cyklista Peter Sagan vybojoval v šesté etapě závodu Kolem Katalánska první letošní vítězství. Trojnásobný mistr světa vyhrál hromadný spurt před Jihoafričanem Darylem Impeym a Kolumbijcem Juanem Sebastiánem Molanem. Před nedělní závěrečnou etapou dál vede Brit Adam Yates.



Sagan navázal na páteční vítězství svého kolegy z týmu Bora-hansgrohe Němce Lennarda Kämny. „Cítím se výborně. Po Tirreno-Adriatico a Milán-San Remo nebyla žádná delší pauza, takže jsem teď trochu unavený, ale mám z vítězství velkou radost. Je to dobrý start do sezony, zvlášť po těch posledních dvou měsících. Nebylo to snadné, ale teď to vypadá fajn,“ uvedl Sagan, který se v úvodu roku nakazil covidem-19. Na klasice Milán-San Remo před týdnem skončil čtvrtý.

V závěru etapy dlouhé téměř 194 kilometrů se pokusil o únik Josef Černý, ale jeho útok nebyl úspěšný. Do cíle dojel na 93. místě s odstupem 18 sekund na Sagana. Jan Hirt nabral ztrátu přes dvě minuty. Roman Kreuziger zaostal o čtyři a půl minuty, celkově je z českého tria nejlepší na 72. příčce.

Závod zakončí nedělní etapa v Barceloně dlouhá 133 km.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud