Martin Pešout
13. března 2021 • 14:14

Cyklistický Insider: Štybarovy klasiky, Van der Poel vyhraje, co se dá

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zlatá generace vozila tituly odjinud. Hrát v Praze, zvítězíme taky, věří Reichel
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zatímco loni cyklistická sezona vinou pandemie koronaviru byla přerušena a jezdci se dočkali návratu na scénu až v srpnu, letos se všechny významné podniky budou konat vesměs podle plánu. V těchto dnech probíhá italský etapový závod Tirreno-Adriatico, ve kterém má významné slovo Zdeněk Štybar. Ve třetí etapě spurtující hlavní pole přivedl do cíle na prvním místě Mathieu van der Poel, a právě o 26letém Nizozemci bude celý tento ročník. Novinky ze světa cyklistiky jsme probrali s redaktorkou deníku Sport Romanou Barboříkovou. Moderuje Martin Pešout. Více ve VIDEU.



Samozřejmě nás zajímá česká stopa. „Od minulé sezony zůstali ve stejných týmech jen dva závodníci: Zdeněk Štybar a Petr Vakoč. U Josefa Černého a Jana Hirta došlo ke změnám, protože skončil jejich tým CCC. Černý je od letoška Štybarovým týmovým kolegou v Deceuninck–Quick-Step. Hirt přešel do belgické sestavy Intermarché-Wanty-Gobert. Změnu provedl i Roman Kreuziger. Ten je nově u Gazprom-RusVelo,“ popisuje Barboříková.

Slovenskou hvězdu Petera Sagana postihl covid, jeho prioritou ovšem zůstává Tour de France. Loni se mu nepodařil získat osmý zelený dres pro nejlepšího sprintera. A bude ho chtít teď. Ostatně se Sagan nechal slyšet, že by klidně oželel olympiádu, zato Tour de France pro něj bude nejdůležitější záležitostí.

Samostatnou kapitolou je pak Mathieu Van der Poel. Loni vyhrál téměř všechno, a favoritem na vítězství v každém závodě bude i letos.

Nezapomněli jsme ani na další velká jména jako Chris Froome nebo Tadej Pogačar. Mladý Slovinec a jeho stáj UAE Team Emirates, která tolik netratí finančně jako ty ostatní, bude chtít obhájit titul na Tour de France.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud