26. března 2022 • 19:46

Černý po úniku slavil triumf v poslední etapě závodu Coppiho a Bartaliho

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Cyklista Josef Černý vyhrál po celodenním úniku závěrečnou pátou etapu závodu Mezinárodní týden Coppiho a Bartaliho. Celkovým vítězem se stal Ir Eddie Dunbar.



Pro trojnásobného českého šampiona v časovce to je deváté vítězství v profesionální kariéře a první mezinárodní úspěch od předloňského prvenství v 19. etapě Gira d'Italia.

Černý se dostal do desetičlenné skupiny, která ujela z pelotonu hned v úvodu etapy dlouhé 160 kilometrů. Později z ní zůstali čtyři jezdci a v závěrečných 20 kilometrech vyšel útok Černému, který projel cílem spolu s kolegou z týmu Quick-Step Alpha Vinyl Francouzem Rémim Cavagnou. Pro belgickou stáj vybojoval český cyklista už šestnácté vítězství v sezoně.

V celkovém pořadí obsadil Černý 54. místo se ztrátou 54 minut na Dunbara, který se v 25 letech dočkal prvního triumfu v kariéře. Mezi vítězi závodu pojmenovaného po italských cyklistických legendách figuruje i Jan Bárta, který vyhrál v roce 2012.

Cyklistický závod Mezinárodní týden Coppiho a Bartaliho - konečné pořadí po pěti etapách:

1. Dunbar (Ir.) 20:38:18, 2. Tulett (Brit.) -9, 3. Hirschi (Švýc.) -24, 4. Carr (Brit.) -30, 5. Tiberi -45, 6. Ulissi (oba It.) -48, ...54. Černý (ČR) -54:08.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud