7. června 2022 • 18:49

Van Aert slavil předčasně, přišel o triumf v etapě. Na pásce ho předstihl Gaudu

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Belgický cyklista Wout van Aert se předčasnou oslavou v závěrečném spurtu připravil o druhé etapové vítězství v závodu Critérium du Dauphiné, přesto se díky druhému místu vrátil do vedení v průběžném pořadí. Jezdce stáje Jumbo-Visma slavícího s rukama nad hlavou předstihl na cílové pásce 169 kilometrů dlouhé třetí etapy Francouz David Gaudu, jenž je nyní celkově druhý.



Český cyklista Jan Hirt se dostal v závěrečném stoupání do cíle na 33. místě v první skupince pronásledovatelů, která na hlavní favority, mezi nimiž nechyběl ani trojnásobný vítěz Vuelty Primož Roglič, ztratila 25 sekund. V průběžném pořadí se šestý muž Gira d'Italia posunul na 32. pozici.

Ve středu peloton čeká 31,9 km dlouhá časovka jednotlivců z Montbrisonu do La Batie d'Urfe. Stříbrný olympijský medailista Van Aert, jenž už na Dauphiné vyhrál úvodní etapu, v ní bude hájit šestisekundový náskok před Gauduem. Van Aertův týmový kolega Roglič je průběžně osmý.

Cyklistický závod Critérium du Dauphiné (WorldTour) - 3. etapa (169 km):

1. Gaudu (Fr./Groupama-FDJ) 4:09:38, 2. Van Aert (Belg./Jumbo-Visma), 3. Lafay (Fr./Cofidis), 4. Guerreiro (Portug./EF Education-EasyPost), 5. Geniets (Luc./Groupama-FDJ), 6. Schultz (Austr./BikeExchange-Jayco) všichni stejný čas, ...33. Hirt (ČR/Intermarché-Wanty-Gobert) -25.

Průběžné pořadí: 1. Van Aert 12:50:32, 2. Gaudu -6, 3. Lafay -12, 4. Konrad (Rak./Bora-hansgrohe), 5. Jorgenson (USA/Movistar), 6. Guerreiro všichni -16, ...32. Hirt -41.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud