Premium
1. června 2022 • 16:55

König po Giru chválí Hirta: Strašně se posunul. V závěru byl jedním z NEJ

Autor: rb, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Cyklista Jan Hirt zvládl Giro skvěle. Celkově obsadil šestou příčku, navíc vyhrál náročnou horskou etapu. V komentáři pro iSport Premium výkony českého závodníka hodnotí Leopold König, bývalý cyklista, který s obtížnými Grand Tour má bohaté zkušenosti.



„Česká cyklistika se po šesti letech zase dočkala díky Janu Hirtovi top 10 na Grand Tour. Musím říct, že už bylo na čase. Nevidět nikoho bojovat o desítku, ať už je to na Giro d´Italia, Tour de France či Vueltě a Espaňa, je pro české fanoušky… Nechci říct, že neatraktivní, protože závody jsou pořád zajímavé. Všichni ale určitě rádi vidí, že se tam znovu někdo probojoval a doufejme, že na to navážou další mladší závodníci a naděje.

Byla to ale opravdu dlouhá doba. Když to vezmu trochu s nadsázkou, bylo to i tím, že jsem posledních pět let nejezdil, že jsem musel skončit dřív, než bylo v plánu. Kdybych ještě závodil, dost možná bych to nějak vyplnil, což se ale nestalo. A nikdo z mladších na to taky zatím nenavázal.

Honza Hirt k tomu trošku dospěl. I nějakým přístupem, tréninkem. Hodně se letos zlepšil, byl na vysokohorském soustředění v Kolumbii. Přijde mi, že to vzal zodpovědněji, a výsledky jsou hned vidět. Tak snad to pro něj bude nová motivace do budoucna a stane se to jeho standardem. Protože jak ukázal,

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud