14. června 2022 • 18:39

Po trápení triumf. Sagan vyhrál etapu Kolem Švýcarska, vylepšil vlastní rekord

Autor: čtk, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trojnásobný mistr světa Peter Sagan se ve třetí etapě Kolem Švýcarska dočkal po devíti měsících a zdravotních problémech triumfu. Ve spurtu vyhrál slovenský cyklista již osmnáctou etapu na tamním závodu, čímž vylepšil vlastní rekord. Poprvé také slavil v barvách týmu Total Energies. Dres lídra uhájil Brit Stephen Williams.



„Je pro mě těžké vrátit se k dřívější formě, protože jsem byl nemocný a tři měsíce nezávodil. To chce čas. Ale je pěkné být zpátky,“ pochvaloval si Sagan v televizním rozhovoru.

Po 177 kilometrech zaútočil v Grenchenu ze třetího místa, a když ostatní spurtéři zaváhali, mohl si vychutnat poprvé od domácího závodu Kolem Slovenska z loňského září oslavné gesto.

Lídr závodu Williams dojel v hlavním poli na 34. místě. Dosavadní druhý muž průběžného pořadí Maximilian Schachmann čtyři kilometry před cílem upadl a peloton už nedohnal. Středeční čtvrtá etapa z osmi je převážně rovinatá, na závěr ale cyklisty čeká těžké stoupání druhé kategorie.

Závod Kolem Švýcarska (WorldTour)

3. etapa (176,9 km):
1. Sagan (SR/TotalEnergies) 4:28:38, 2. Coquard (Fr./Cofidis), 3. Kristoff (Nor./Intermarché-Wanty- Gobert), 4. Pidcock (Brit./Ineos Grenadiers), 5. Aranburu (Šp./Movistar), 6. Trentin (It./SAE Team Emirates) všichni stejný čas.

Průběžné pořadí:
1. Williams (Brit./Bahrajn Victorious) 13:32:19, 2. Kron (Dán./Lotto-Soudal) -6, 3. Leknessund (Nor./DSM), 4. Thomas (Brit./Ineos Grenadiers) oba -7, 5. Küng (Švýc./Groupama-FDJ), 6. Kuss (USA/Jumbo-Visma) oba -10.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud