20. září 2022 • 07:07

33 setin od senzační medaile! 17letá Češka na MS v cyklistice těsně čtvrtá

Autor: vmn, ČTK, rb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká cyklistická výprava byla na mistrovství světa v australském Wollongongu jen malý kousek od první medaile. Teprve 17letá Eliška Kvasničková dojela časovku juniorek na skvělém čtvrtém místě s nicotnou ztrátou na třetí Belgičanku Febe Joorisovou. S velkým náskokem vyhrála favorizovaná Britka Zoe Backstedtová, která zářila už na loňském šampionátu ve Flandrech.



„Jelo se mi dobře. Viděla jsem se hodně silně a bylo to úplně super. Bála jsem se, že trať bude technická a nezvládnu ji, ale zvládla jsem to fakt dobře,“ řekla Eliška Kvasničková po 20minutové dřině v cíli.

Sedmnáctiletá reprezentantka byla na mezičasu v polovině 14,1 kilometru dlouhé trati pátá. Ve zbývající části závodu se vítězka časovky juniorek z letošního domácího šampionátu v Kovářově dokázala o jedno místo posunout, ale medaile jí těsně utekla.

Za naprosto suverénní Bäckstedtovou, která dojela loni na MS v Belgii v časovce druhá a triumfovala v silničním závodě, získala s odstupem více než minuty a půl stříbro Němka Justyna Czaplaová. Třetí byla Febe Joorisová z Belgie.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud