19. září 2022 • 21:10

Úspěch českého mladíka v časovce na MS. Vacek zajel historické deváté místo

Autor: ČTK, rb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Není to sice medaile, i tak ale dvacetiletý Mathias Vacek slaví na mistrovství světa v Austrálii úspěch. Jeho devátá příčka z pondělní časovky závodníků do 23 let je totiž historicky nejlepším českým umístěním v této kategorii. Zlato získal, stejně jako v nedělní časovce mužů, cyklista z Norska.



Český reprezentant Mathias Vacek obsadil na mistrovství světa v silniční cyklistice deváté místo v časovce mužů do 23 let. Vyhrál Nor Sören Waerenskjold před Belgičanem Alecem Segaertem a Britem Leem Hayterem.

Dvacetiletý Vacek byl prvním členem české výpravy, který se v australském Wollongongu postavil na start, neboť nedělní časovky elitních kategorií byly bez české účasti. Juniorský mistr Evropy v časovce z roku 2020 ztratil na vítězného Waerenskjolda více než minutu, na bronz měl manko 39 sekund.

„Musím říct, že s výsledkem jsem celkem spokojený, nejelo se mi úplně špatně. Nějaké chyby jsem udělal, ale myslím, že to byl dobrý výkon. Bylo tu hodně dobrých časovkářů, kteří potvrdili svou roli favoritů, a to, že jsem se dostal do první desítky, je za mě dobrý výkon,“ uvedl Vacek.

O dva roky starší Waerenskjold zvládl 28,8 kilometru dlouhou trať v čase 34:13. Stejně jako o den dříve jeho starší reprezentační kolega Tobias Foss byl i on ze svého vítězství překvapen.

„Když se podíváme dva tři roky zpět, tak Norsko nikdy nebylo dobré v časovkách. Teď jsme dobří, ale nedokážu odpovědět proč. Ale myslím, že je to dané přípravou,“ přemýšlel Waerenskjold.

Druhý Segaert byl o 16 sekund pomalejší než vítěz. Hayter, jehož starší bratr Ethan skončil mezi elitou čtvrtý, když ho ze hry o medaile vyřadil problém s řetězem, zůstal zpět o dalších osm sekund.

MS v silniční cyklistice ve Wollongongu (Austrálie) - časovka:

Muži do 23 let (28,8 km): 1. Waerenskjold (Nor.) 34:13, 2. Segaert (Belg.) -16, 3. L. Hayter (Brit.) -24, ...9. M. Vacek (ČR) -1:03.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud