Romana Barboříková
17. března 2024 • 22:05

Sagan musí na další operaci, co má se srdcem? Potřebuje pit stop, napsal

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeho olympijský sen dostal zase další trhlinu. Peter Sagan, který se chce do Paříže probojovat na horském kole, si musí dát další neplánovanou pauzu, kterou navíc vyplní další operací srdce v Itálii. Jednu už absolvoval na konci února a při ní mu lékař voperoval monitor kontrolující Slovákův srdeční tep. Teď se při tréninku objevil další problém.



Není čeho se bát. Touto větou na sociálních sítích uklidňuje Peter Sagan fanoušky poté, co ve stejném příspěvku sdělil, že musí opět na operaci srdce.

„Ahoj, během toho, co jsem trénoval na kamenitých trailech v Marseille, mé srdce dostalo několik ran,“ napsal Sagan v neděli.

Podle něj není důvod se zneklidňovat. „Řekněme, že mé srdce potřebuje pit stop. Příští týden půjdu na operaci a díky mému kamarádovi sportovnímu kardiologovi Dr. Robertovi Corsettimu jsem si jistý, že budu zase velmi brzy zpět v sedle.“

Jenže v jeho případě nejde o první potíže se srdcem. Už na konci února při závodech horských kol poblíž Valencie jeho sportovní monitor zaznamenal až příliš vysoké tepy přesahující několikrát 200 tepů za minutu.

Proto zamířil na kliniku do Itálie, kde mu známý lékař voperoval pod kůži přesnější monitor, který má kontrolovat srdeční tep trojnásobného mistra světa v silniční cyklistice.

O jaké konkrétní potíže jde, tentokrát Sagan neprozradil.

Ačkoliv si to Slovák nepřipouští, jeho olympijská mise se dostává znovu do potíží, už jen proto, že nemůže trénovat tak, jak měl původně v plánu.

Přitom už také potřebuje závodit na podnicích, kde může pobírat body do žebříčku UCI (Mezinárodní cyklistické unie). V tom je Slovensko na 38. místě, do Paříže ale může jen 19 států. Poslední postupovou příčku nyní zabírá Česko.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud