15. března 2009 • 16:20

Sánchez udržel vedení a vyhrál závod Paříž-Nice

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

Španělský cyklista Luis León Sánchez udržel v náročné závěrečné etapě závodu Paříž-Nice průběžné vedení a stal se celkovým vítězem 67. ročníku.



Pětadvacetiletý člen týmu Caisse d'Epargne odolal atakům svých pronásledovatelů včetně favorizovaného krajana Alberta Contadora a zvítězil o rovnou minutu před Lucemburčanem Frankem Schleckem.

Etapu, která obsahovala tři stoupání první kategorie, vyhrál jiný španělský cyklista Antonio Colom, jenž přespurtoval své kolegy z úniku Contadora a Schlecka.

Sánchez, jehož v jednom ze sjezdů zdržel na několik sekund defekt, dojel ve skupině o 17 sekund později a pohodlně si pohlídal své prvenství.

Vítěz tří velkých Tour Contador měl našlápnuto k celkovému vítězství až do sobotní předposlední etapy, v níž se i vinou špatného pitného a stravovacího režimu propadl z prvního na průběžné čtvrté místo.

Dnes útočil a po stoupání na Col de la Porte měl náskok na Sáncheze dokonce dvě a půl minuty, necelých deset kilometrů před cílem ho dostihli Schleck s Colomem a spolu dojeli do cíle.

I když Contador o něco stáhl ztrátu v celkovém hodnocení na Sáncheze, skončil celkově čtvrtý ještě za Francouzem Sylvainem Chavanelem.

Závod nedokončil jediný český zástupce Roman Kreuziger, jehož trápila teplota a po 40 kilometrech po dohodě s týmem dnešní etapu vzdal. Po sobotě patřila jezdci stáje Liquigas patnáctá pozice.

"Ráno jsem měl teplotu, nebylo mi moc dobře. Chtěl jsem to zkusit, ale po nějakých čtyřiceti kilometrech jsem z kola slezl. Nemělo cenu něco riskovat, přece jen jsou vrcholy mojí sezony jinde," uvedl Kreuziger na svém oficiálním webu.

"Počítám s tím, že se dám rychle dohromady, tři dny klidu by to měly spravit. Můj další závodní program by to nijak narušit nemělo," dodal dvaadvacetiletý Čech, jehož dalším startem má být Velká cena Miguela Induraina 4. dubna.

Cyklistický etapový závod Paříž-Nice - 8. etapa (119 km):

1. Colom 2:47:49 hod., 2. Contador (oba Šp.) stejný čas, 3. F. Schleck (Luc.) -1, 4. Hivert, 5. Moreau, 6. Sylvain Chavanel (všichni Fr.) všichni -17, ...Kreuziger (ČR) nedokončil.

Konečné pořadí:
1. L. Sánchez (Šp.) 30:53:51, 2. F. Schleck -1:00, 3. Sylvain Chavanel -1:09, 4. Contador -1:24, 5. Colom -1:47, 6. Voigt (Něm.) -1:59.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud