29. října 2015 • 17:20

Rockymu oblékli dres soupeře. Zločin proti lidskosti, zuří policista

Autor: jas
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rivalita je krásná věc a ke sportu patří. Občas je potřeba ji přiživit a přesně pro tento krok se rozhodli fanoušci týmu amerického fotbalu NY Giants. Na jednu z ikon Philadelphie – sochu filmového boxera Rockyho - navlékli dres svého oblíbeného klubu. Událost ve městě vzbudila obrovské pobouření.



„To je zločin proti lidskosti!“ rozohnil se příslušník policejního sboru Philadelphie po dotazu portálu TMZ, zdali je akce neznámých pachatelů zločinem. „Na rozdíl od sprejování či jiných devastací to nemůžeme charakterizovat jako klasický trestný čin, ale po pachatelích pátráme.“

Může se zdát, že socha přitahuje pozornost podobných provokatérů poměrně často, a vyzkoušela si nejen dres NFL – v dubnu 2008 Rocky oblékl hokejový dres Canadiens a vzápětí ho občanská patrola bránila před nenáviděnými fanoušky Penguins.

Sylvester Stallone, který se právě rolí nezdolného boxera vyšvihl mezi špičku akčních herců, se k situaci vyjádřil s typickým nadhledem. „Venku začíná přituhovat, tak aspoň soše nebyla zima. Ale vážně – jsem rád, že se nic nestalo a nikdo sochu neponičil,“ řekl hollywoodský herec.

Fenomén „zdobení“ soch do dresů sportovních týmů není jen záležitostí Spojených států. Hokejová horečka při baráži o extraligu v březnu 2015 pobláznila fanoušky Českých Budějovic natolik, že do dresu s okřídleným M oblékli sochu Samsona na místní kašně. Vylepšená dominanta centrálního náměstí ale nebudila jen pozitivní reakce, zejména památkáři se mohli zbláznit.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud