27. dubna 2018 • 09:32

Draft NFL: Jednička šokovala, třetí šel vnuk Marlboro Mana. Jeden hráč i hrozil

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Amerika žila dlouho v přesvědčení, že Cleveland Browns na nočním draftu NFL vyberou jednoho z dvojice Josh Allen a Sam Darnold. Když se ale veškeré kouřové signály usadily, Browns šokovali volbou jiného quarterbacka Bakera Mayfielda. Darnold, vnuk Marlboro Mana Dicka Hammera, šel jako třetí do New York Jets. Allena vzalo Buffalo.



Baker Mayfield na draft do texaského Arlingtonu neodcestoval, zůstal radši doma s rodinou, kde pár hodin před draftem naaranžoval kopii draftové fototografie svého idolu Bretta Favreho. Oblékl si i podobné shortky, které měl legendární Favre při výběru v roce 1991 na sobě.

„Hodně štěstí… A nezapomeň mi ty šortky zítra poslat,“ vzkázal Mayfieldovi Favre.

Když v noci draft začal, Mayfield mezi svými blízkými držel telefon a v televizi sledoval, jak komisionář ligy oznamuje, že se stal první volbou letošního draftu.

 

Cleveland Browns jeho výběrem způsobili pozdvižení. Dlouhé měsíce se zdálo, že ve své honbě za quarterbackem budoucnosti ukážou na Sama Darnolda, považovaného za nejjistější pick draftu. V posledních dnech se údajně zamilovali do dělové paže Joshe Allena. V posledních hodinách ale převážily city k Mayfieldovi, nejlepším univerzitním hráči minulé sezony s rukou pistolníka, jehož problémy jsou malá výška a některé charakterové vlastnosti rozjíveného sígra. Browns se před čtyřmi lety ošklivě spálili s chlapíkem s podobnými škraloupy, Johnny Manzielem. Mayfieldovy herní vlastnosti je ale přesvědčily.

„Mayfield nemá ideální výšku, ale miluju jeho přenost, schopnosti playmakera a odolnost,“ napsal bývalý skout a současný draftový analytik NFL Daniel Jeremiah. „Má předpoklady být kvalitním quarterbackem v NFL už na začátku své kariéry.“

Mayfieldův nástup do hry ale nebude pod časovým tlakem, protože Browns v létě podepsali zkušeného Tyroda Taylora.

Volba Clevelendu rozjela draftové domino. Druzí vybírali New York Giants, kteří mohli sáhnout po Darnoldovi a zajistit si nástupce stárnoucího Eliho Manninga. Giants si však trvali na své strategii, vzali hvězdného running backa Saquona Barkleyho a nechali tak Darnolda padnout do vřelé náruče svých městských konkurentů New York Jets.

Ztrápení fanoušci Jets se k Darnoldovi upírali už od loňského jara. Rozjeli dokonce kampaň Suck for Sam (prohrávejte pro Sama) s přáním, aby jejich tým na podzim v lize co nejvíc prohrával a zajistil si tak co nejvyšší pozici v draftu v naději ukořistit právě Darnolda. Ten sice v minulé univerzitní sezoně hrál hůř než rok předtím, stále byl však všeobecně považován za nejlepšího quarterbacka draftu.

„Když to vypadalo, že k nám propadne, byli jsme hodně rádi, že ho můžeme vzít,“ uvedl manažer Jets Mike Maccagnan.

Darnold má v rodině jiného slavného sportovce. Jeho dědečkem byl Dick Hammer, který v padesátých letech zářil jako univerzitní basketbalová hvězda a v roce 1964 hrál v americkém volejbalovém týmu na olympiádě. V sedmdesátých letech se proslavil v reklamě na cigarety jako Marlboro Man.

Pro další dva quarterbacky si týmy došly díky obchodům s picky. Buffalo se draftu posunulo z dvanáctého místa na sedmé a vzalo Joshe Allena. Arizona Cardinals si šli z patnáctého místa na desáté pro Joshe Rosena. Ten tak opustil palubu jako poslední quarterback v elitní desítce.

„Přede mnou se stalo devět chyb. A já o tom v příští dekádě i dál všechny přesvědčím,“ varoval Rosen.

Z posledního místa prvního kola si svého quarterbacka vybrali i Baltimore Ravens, kteří vzali Lamara Jacksona.

Draft pokračuje v noci na sobotu druhým a třetím kolem, další kola jsou na pořadu v sobotu.

PRVNÍ KOLO DRAFTU NFL
1. Baker Mayfield quarterback Cleveland Browns
2. Saquon Barkley running back New York Giants
3. Sam Darnold quarterback New York Jets
4. Denzel Ward cornerback Cleveland Browns
5. Bradley Chubb defenzivní end Denver Broncos
6. Quenton Nelson guard Indianapolis Colts
7. Josh Allen quarterback Buffalo Bills
8. Roquan Smith linebacker Chicago Bears
9. Mike Mcglinchey ofensive tackle San Francisco 49ers
10. Josh Rosen quarterback Arizona Cardinals

Draft do NFL byla tradičně velkolepá show.
Draft do NFL byla tradičně velkolepá show.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud