29. dubna 2018 • 10:31

Pohádkový příběh. Jednoruký hráč uspěl na draftu NFL a zahraje si s bratrem

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

I s levou rukou amputovanou v zápěstí linebacker Shaquem Griffin přesvědčil Seattle Seahawks, aby ho z čísla 141 na draftu NFL vzali za svého. Pohádkové vyznění tohoto příběhu navíc posiluje fakt, že v Seattlu už od loňska hraje Griffinův bratr, cornerback Shaquill.



Shaquema Griffina našli v jeho čtyřech letech rodiče, jak se v kuchyni snaží si uříznout znetvořené prsty levé ruky, které mu způsobovaly nesnesitelnou bolest. Den poté mu lékaři levou dlaň, poškozenou vrozeným defektem, amputovali. Přesto Griffin v sobotu zvedl telefon manažera Seahawks Johna Schneidera, který mu oznámil, že ho Seattle draftoval.

„Na tenhle telefon jsem čekal celý život,“ vyznal se Griffin podle stránek NFL. „Doslova jsem se potom rozbrečel. Nemohl jsem dýchat. Najednou jsem nevěděl, jak se mluví. Prostě jsem neměl slov.“

Griffin měl úspěchy na univerzitě, v roce 2016 byl vyhlášen nejlepším defenzivním hráčem konference AAC. A v březnu zazářil na festivalu NFL Combine, kde se klubovým manažerům představují adepti draftu. Činku o váze 225 liber, což se rovná 102,058 kilogramu, zvedl dvacetkrát za sebou. A 40 yardů navíc prolétl ve skvělém čase 4,38 sekundy. Byl tehdy rychlejší i než running back Saquon Barley, kterého si v draftu jako číslo 2 vybrali New York Giants.

S takovými schopnostmi může být Griffin úspěšným pass rusherem, který obíhá obranu a útočí na quarterbacky. Může se prosadit také ve special týmech. Griffina obratem na Twitteru přivítal v organizaci Seahawks i hvězdný quarterback Russel Wilson.

 

„Nechci být jen kluk, kdo je tím dobrým příběhem. Chci být fotbalovým hráčem a chci v tom být dobrý,“ řekl Griffin.

V Seattlu se sejde se svým dvojčetem Shaquillem, který se narodil jen minutu před ním a Seattle si ho vloni na draftu zvolil ve třetím kole. Shaquill se před draftem snažil, aby se v budovách Seahawks o jeho bratru vědělo.

„Každý den jsem ho zmiňoval. I když to bylo jen takové to: Hele, můj bratr měl dneska dobrý trénink,“ uvedl Shaquill Griffin. „Jsem rád, že se to stalo. Je to splněný sen.“

Giants vzali hvězdného running backa Saquona Barkleyho.
Giants vzali hvězdného running backa Saquona Barkleyho.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud