2. února 2019 • 04:45

Krása za 33 miliard! Stadion na Super Bowl má speciální střechu i obrazovku

Autor: roc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Finále prestižního Super Bowlu se blíží. Už v pondělí vyzvou New England Patriots tým z Los Angeles, a pokud uspějí, vyrovnají historický rekord. Utkání letos budí velké očekávání i díky zvolenému místu konání, jímž bude překrásný stadion pro 83 tisíc diváků v Atlantě.



Milovníky amerického fotbalu, kteří sehnali vstupenky na očekávané finále Super Bowlu, v němž se střetnou New England Patriots a Los Angeles Rams, čeká fantastická show. Pokud zvítězí papírově domácí celek, získá už šestý titul, čímž by došlo k vyrovnání rekordu zámořské soutěže NFL. Být při dorovnání historického milníku je vždy velká věc.

Návštěvníci se zároveň dočkají také kulturního zážitku. Zápas, který každoročně sledují miliony fanoušků po celém světě, se tentokrát odehraje v Atlantě. A právě tam stojí jeden z nejmodernějších stadionů, jehož stavební náklady dosáhly astronomické částky 1,5 miliardy amerických dolarů (asi 33 miliard korun).

Nápad postavit Mercedes-Benz Stadium, jak se zmíněná stavba oficiálně nazývá, vznikl poprvé v roce 2010, k jeho zrealizování a následnému otevření došlo o sedm let později. Kromě amerického fotbalu hostí také zápasy toho evropského, domácí utkání na něm hraje Atlanta United, tým zámořské MLS.

Mercedes-Benz Stadium v Atlantě
Mercedes-Benz Stadium v Atlantě

A v čem je stánek, na nějž se vměstná až 83 tisíc lidí, tak speciální? Kromě toho, že má 360stupňovou obrazovku, která díky spojení klasické kostky a posuvné lišty dosahuje obřích rozměrů, se může pyšnit speciální střechou. Ta se při každém jejím otevírání či zavírání začne zvláštně otáčet, což je opravdový unikát.

Překrásný stadion má ještě jednu "atrakci". Jedna jeho strana obsahuje prosklenou stěnu, přes níž se lze kochat panorama hlavního města státu Georgie. A to je pohled, který nikdy neomrzí.

Letošní finále Super Bowlu, jež vypukne v pondělí v 0:30 hodin středoevropského času, si budou fanoušci pamatovat do konce života.

Jaké reklamy si automobilky přichystaly pro Super Bowl 2019?>>>

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud