21. ledna 2019 • 09:57

Super Bowl: Krále NFL určí v Atlantě souboj mezi Rams a Patriots

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

O třiapadesátý Super Bowl pro vítěze ligy amerického fotbalu NFL se 4. února utkají Los Angeles Rams a potřetí za sebou New England Patriots. Rams v semifinále play off porazili New Orleans 26:23 po prodloužení. Také Patrioti potřebovali k postupu přes Kansas City prodloužení, ve kterém zvítězili 37:31.



Rams si zahrají Super Bowl počtvrté v historii a poprvé od roku 2002. Dosud jediný triumf získali v roce 2000. Patrioti jsou s jedenácti účastmi nejúspěšnějším celkem soutěže. Poslední z pěti titulů získali před dvěma roky. Za posledních pět let chyběli ve finále jen jednou.

V New Orleans, které bylo nejlepším týmem divize NFC, prohrávali Rams už 0:13, ale dokázali se vrátit do zápasu. A 15 sekund před koncem vyrovnal Greg Zuerlein kopem dlouhým 48 yardů. Hrdina zápasu Zuerlein pak rozhodl i prodloužení ještě delším kopem 57 yardů, tedy téměř z poloviny hřiště. Celkem trefil všechny čtyři své kopy.

Patrioti těžili ze hry svého zkušeného quarterbacka Toma Bradyho, který naházel 348 yardů a připravil čtyři doběhy pro Sonyho Michela a Rexe Burkheada pro touchdowny. Kansas dohnal poločasovou ztrátu o 14 bodů a osm vteřin před koncem přesným kopem poslal zápas do prodloužení. V něm Patrioti předvedli velmi dobrý útok, neustále se přibližovali a nakonec Burkhead doběhem zařídil vítězství a postup.

Super Bowl se odehraje v pondělí 4. února od 0:30 SEČ v Atlantě, kde Rams získali svůj dosud jediný titul. Tradiční poločasovou show obstará skupina Maroon 5.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud