12. dubna 2012 • 10:29

Baseballová Extraliga 2012 začíná

Autor: ČBA
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Další ročník nejvyšší baseballové soutěže je před námi. Jaký bude? Na to nám odpoví 35 kol základní části, která potrvá od 7.4. do 14.7.2012 a následné play-off (4.8.-26.8.2012). Vítěze tak budeme znát ještě před zářijovým ME mužů v Nizozemsku.



 Čtyři novinky známe již nyní:
* titul neobhajují Draci Brno, ale jejich brněnský rival Technika
* z extraligové mapy zmizeli VSK Express Brno, kteří nepodali přihlášku do soutěže
* do soutěže
přibyl nováček Olympie Blansko, který uspěl v Baráži
* Hroši Brno opouští azyl v Blansku a budou hrát domácí zápasy na MBS v Brně
 
Došlo i ke změnám v hračských kádrech a na trenérských postech. K těm nejazjímavějším jistě patří přestupy cizinců z Draků Brno - Grega McCarthyho do Arrows Ostrava a Patricka Ahearna (nejlepší nadhazovač roku 2011) do Kotlářky Praha. Draky naopak posílil na zadácké pozici Michal Břeň z Hrochů. Wayn Ough se po angažmá v Rakousku domluvil s Technikou, stejně tak jako Trevor Caughey (nejlepší nadhazovač roku 2010), který hrál v roce 2011 ve Španělsku. Z Expressu Brno, který bude již hrát pouze oblastní soutěž, přestoupila většina hráčů do brněnských Hrochů.
 
Základní část se bude hrát systémem triplů – sobota double, neděle singl, do play-off, které je tentokrát kvůli startu naší reprezentace na ME v Holandsku rozepsáno do prázdninového termínu, postupují první 4 týmy (1-4, 2-3) a hrají série na 3 vítězná utkání.
 
Nejtěžší začátek má asi nováček Olympie Blansko, která zavítá na Kraví horu a bude čelit obhájcům titulu z Techniky. Naposledy se v Extralize tyto týmy setkaly v roce 2008 s bilancí 4:0 pro domácí. Technika chce začít určitě lépe než vloni, kdy narazila v prvním kole na Draky a dvakrát celkem jasně prohrála. Mistr nemůže chtít po prvním hracím víkendu nic jiného než mít 3 výhry v tabulce. Olympia může naopak jen překvapit.
Hraje se v sobotu ve 13:00 a 16:00, v neděli od 14:00.
 
Další utkání vikendu je na programu také v Brně a to na MBS. Draci Brno (vloni 2.) přivítají Arrows Ostrava (5.). Ostravští jistě mysleli v minulé sezóně výše. Letos mohou vše napravit, ale s Draky mají na svém kontě od roku 1993 pouze 10 vítězství. Draci touží opět po titulu a nadvládě nad Extraligou, vítězství v prvních zápasech by byla dobrým začátkem. Diváci se mohou těšit na souboj brněnských pálkařů s Gregem McCarthym v ostravském dresu na kopci.
Hraje se v sobotu ve 13:00 a 16:00, v neděli od 11:00.
 
Rovněž v Praze se bude hrát na dvou hřištích.

Eagles Praha (vloni 4.) hostí v krčském areálu Hrochy Brno (7.). Tento duel by mohl být opravdu velmi zajímavý. Hroši sice museli svou účast v Extralize obhájit v Baráži, ale díky posílení o hráče z Expressu jsou tipováni na černého koně soutěže. Uvidíme, jestli bude pro Eagles výhodou domácí prostředí a vědomí loňské velmi kladné zápasové bilance W-L 4:1.
Hraje se v sobotu ve 13:00 a 16:00, v neděli od 11:00.

Kotlářka hraje Na Markétě se Skokany Olomouc. Skokani sice v Baráži sestoupili do Českomoravské ligy, ale vzhledem k již zmiňovanému nepřihlášení družstva Express Brno do soutěže, získali možnost reparátu. Kotlářka se po postupu do Extraligy postupně zlepšuje (2010 – 5., 2011 – 3.) a určitě bude chtít na svou úspěšnou cestu navázat i letos. Olomoučtí naopak po hezkém 4. místě v roce 2009 bojovali v posledních dvou ročnících vždy o udržení v soutěži. Hračskou oporou týmu bude určitě reprezentant Jakub Voják, který se vrací domů z německé Bundesligy.
Hraje se v sobotu ve 13:00 a 16:00, v neděli od 11:00.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud