7. června 2012 • 12:39

Greg McCarthy: „Nemám rád výmluvy.“

Autor: ČBA
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třiačtyřicetiletý americký nadhazovač (vl. jménem Gregory O’Neil McCarthy) má za sebou dlouhou baseballovou kariéru, jejímž vrcholem byly tři sezóny (1996–1998) v nejvyšší soutěži MLB za Seatlle Mariners. V posledních letech působí v Evropě, nejprve v Nizozemí, pak v Rakousku a nyní zakotvil u nás. České angažmá odstartoval v dresu Draků Brno, letos je první sezónu v týmu Arrows Ostrava. Kromě toho je kaučem nadhazovačů národního týmu.



Co tě motivovalo přijet za baseballem zrovna do České republiky?

Věděl jsem, že mám znalosti na to, abych zdejší baseball změnil a udělal z týmu top tým Evropy. Samozřejmě pokud se hráči budou chtít baseballu věnovat.

Letos hraješ v Ostravě za tým Arrows. Když to srovnáš s loňskou sezónou, kdy jsi ještě oblékal dres Draků Brno, jsou zde nějaké rozdíly?

Hráči z Draků chodili vždy na tréninky všichni, občas nepřišel jeden nebo dva. Tým byl také více jako rodina.

U Arrows působíš jako hrající kauč. Je obtížné zkombinovat obě role?

Ano. Kaučovat a hrát zároveň je těžké, protože se nesoustředíte jenom na sebe, ale musíte se zaměřit také na ostatní hráče a jejich problémy.

Jak se ti líbí v Ostravě?

Ostrava na mě působí jako Las Vegas bez světel.

Kromě Arrows Ostrava působíš i u národního týmu seniorů jako kauč nadhazovačů. Co můžeš říct o letošním národním týmu?

Ze seniorského národního týmů jsem nadšený. Střetává se zde mnoho baseballových znalostí, rozdíl ve hře je velký a soutěžíme s nejlepšími týmy.

Co máš a nemáš rád na zdejších hráčích?

Líbí se mi, že jsou tady hráči, kteří jsou ochotni udělat cokoliv, aby se zlepšili, a nehledí přitom na své hranice. Naopak nemám rád výmluvy typu „ale“, „já vím“, „jo, jo, jo.“ To pak vím, že neposlouchají a rozčiluje mě to.

Strávil jsi několik let i v nejvyšší soutěži MLB. Na co nejvíce vzpomínáš?

Baseball bude vždycky součástí mého života a částí mě samotného. Za vzpomínku stojí pět strike autů pálkařů Oaklandu A’S v řadě nebo 60 000 diváků, kteří mě v zápase ve stoje povzbuzovali. Výjimečná byla také moje první výhra na Yankeeském stadionu, protože jsem vyrůstal jako fanoušek Yankees. Stejně tak můj debut byl proti Yankees. Později jak šel čas, jsem se sám stal Yankee a i můj manažer byl Yankee. Dokonce i můj první homerun byl na stadionu Yankees.

Jaké máš plány do budoucna?

Chtěl bych zlepšit místní baseball a dát mu správný směr. Nerad se dívám příliš daleko, většinou žiju ze dne na den. 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud