1. září 2012 • 22:36

Hodnocení Extraligy 2012 Technikou Brno

Autor: ČBA
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dalším zpovídaným manažerem byl zástupce třetího týmu letošního ročníku Techniky Brno, Radomír Vach. Technika neobhájila loňské prvenství, když prohrála v semifinálové sérii s Eagles Praha 2:3 na utkání.



1. Jak hodnotíte letošní sezónu?

Zatím je na hodnocení sezony ještě čas vzhledem k nadcházejícímu play-off Evropského poháru, ve kterém bude Technika bojovat o udržení dvou účastnických míst pro Českou republiku v elitní skupině evropských pohárů pro rok 2012. I přesto můžeme říct, že základní cíle stanovené před sezonou, jako účast v play-off Extraligy a zabudování mladých hráčů do A týmu, jsme víceméně splnili. Navíc jsme si účastí v elitní skupině Evropského poháru obohatili naše zkušenosti o pořádný kus vpřed, i když jsme potají doufali v částečný úspěch vítězstvím alespoň v jednom utkání. Což se hlavně díky vysoké úrovni předních evropských týmů bohužel nepodařilo.

2. Je pro vás po loňském zisku titulu letošní 3. místo úspěchem?

Jako obhájce titulu jsme samozřejmě v koutku duše přemýšleli o obhajobě, ale velká vyrovnanost týmů Extraligy a kvalitní semifinálový soupeř měly nakonec negativní výsledek v podobě třetího místa. Náš hlavní cíl jsme si 3.místem splnili, což byla účast v play-off a skončit nejhůře jako druhý brněnský tým, takže můžeme být víceméně spokojeni.

3. Co myslíte, že rozhodlo ve vaší sérii s Eagles Praha?

Semifinálová série s pražskými Eagles byla neskutečně vyrovnaná a dramatická až do posledního 5.zápasu. V náš neprospěch mluvila velká spousta zraněných či jinak omluvených hráčů základní sestavy, čímž jsme se nemohli sestavit to nejsilnější mužstvo. Tím nechci snižovat kvalitu soupeře, naopak Eagles byli velmi dobře připraveni a svoji sílu ukázali i ve finále.

4. Co vás během celé soutěže nejvíce překvapilo?

Myslím, že se žádná překvapení letos nekonala. Možná jsem trochu více očekával od velmi nadějného týmu Kotlářky Praha, která před sezonou posílila a ze začátku soutěže nedokázala prodat svůj potenciál. Nakonec se do play-off dostala a nechybělo určitě moc k překvapivému výsledku v podobě vyřazení Draků Brno.

5. Čeká vás ještě play-off Poháru CEB. Jak jste se připravovali?

Před pohárem se tým dával po náročné sezoně dohromady hlavně po zdravotní stránce, což se ne všech případech podařilo, ale jinak jsme snažili tréninkem udržet výkonnost z play-off. Turnajem pro hráče končí sezona, a tak se pustíme do našich východních soupeřů z Ruska a Ukrajiny s vervou a odhodláním zvítězit. V prvním zápase se v pátek 31.8.2012 od 13 hod na Kraví Hoře Technika utká s ukrajinským soupeřem KNTU-Elizavetgrad-Kirovograd, dvacetinásobným mistrem Ukrajiny a poté v neděli 2.9.2012 od 13 hodin s ruským týmem MGPU-SYOS #42 Moscow. Vítěz trojčlenné skupiny vybojuje pro svoji zemi účastnické místo v elitní A skupině evropského poháru v roce 2013 a my pevně věříme, že to budeme právě my, Technika Brno.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud