12. dubna 2013 • 06:00

Baseballová Extraliga 2013 začíná

Autor: ČBA
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po dubnových rozmarech počasí, které odložily start Extraligy, je tu konečně pro osm extraligových týmů jejich den D.

Během zimní přestávky došlo v k mnohým změnám jak v hráčských šatnách, tak mezi trenéry. Nový je i jeden z týmů – Tempo Titans Praha, který nahradil Olympii Blansko. Tempo se vrací do Extraligy po třech letech.



Soutěž se opět hraje na 35 zápasů v základní části, tentokrát ale ne formou triplů, ale pouze double zápasů v jeden den víkendu. Do play-off postupují první 4 týmy. Novinkou jsou povinní vyškolení zapisovatelé, které nominuje vždy domácí klub. Z některých zápasů bude rovněž pořizován play by play záznam.

 

Nováček z Prahy zajíždí na hřiště poslední mistra, Draků Brno. Draci přišli o svou ikonu Pavla Budského, který ukončil kariéru, ale rozhodně ne o touhu vyhrávat. Tempo naopak posilovalo – na hostování získalo Ivana Hamžu z Třebíče a Tomáše Sýkoru z Eagles. Loňskou Českomoravskou ligou prošli bez zaváhání, tak uvidíme, jak se jim bude dařit o stupínek výše. Poslední vzájemné zápasy sehrály týmy v základní části Extralig 2009 a ve všech 5 utkáních byli lepší Draci.

 

Střetnutí rozhodují hned 4 rozhodčí: Tomáš Adamec, David Kulhánek, Jiří Kroupa a Martin Vlček a bude z něj pořizován play by play přenos.

 

Hraje se v sobotu ve 13:00 a 16:00 hod. na MBS

 

Druhý double uvidí diváci v Olomouci, kde se místní Skokani utkají s Hrochy Brno. Hroši vloni skončili na 5. místě. Skokani se nevyhnuli Baráži, ale v ní byli nakonec úspěšní a zachovali si tak extraligovou příslušnosti i pro tento rok. Ve vzájemných zápasech ZČ byli 3:2 úspěšnější hosté. Hroši získali na hostování dvě mladé posily z Draků – Přemka Chrousta a Vojtěcha Jelínka a na přestup Mariana Gajdoše. Skokani se chystají zapojit více mladých hráčů. Zápasy rozhodují Jaroslav Prokop a Radek Mlčák.

 

Hraje se v sobotu ve 13:00 a 16:00 v Olomouci

 

Pražští diváci budou mít na výběr hned ze dvou extraligových nabídek.

 

Loňští finalisté z Eagles Praha hostí vloni bronzovou Techniku Brno. V minulé sezóně měli jasně navrch domácí – v ZČ zvítězilli pětkrát a přešli 3:2 přes Techniku i v play-off. Eagles získali na hostování Roudnice mladého reprezentantka Ondřeje Maťka. Do Techniky přestoupil Vojta Papež z Hrochů a Roman Martin z Olomouce. Novinku je rovněž obsazení krčského trenérského postu, kdy Andrew Berglunda vystřídal Richard Kania. V zápasech se na místech rozhodčích představí František Přibyl, Michal Beno a Matouš Procházka.

 

Hraje se v sobotu opět ve 13:00 a 16:00 hod. v krčském areálu

 

Ve druhém pražském souboji na sebe narazí Kotlářka Praha a Arrows Ostrava. Kotlářka měla v loňském roce vlažnější začátek, ale posté vystoupala až do play-off a nakonec skončila čtvrtá. Arrows se nedařilo podle představ a konečné 6. místo určitě bylo zklamáním. Letos se budou spoléhat zejména na navrátivší se posily Petra Čecha a Jana Tomka. Kotlářka získala na hostování z Loun nadhazovačskou naději Marka Minaříka. Ve vzájemných utkáních loňské ZČ byli 3:2 úspěšnější domácí. V modrém uvidíme Miroslava Kaigla, Davida Vohánku a Petra Jandu.

 

Hraje se v sobotu ve 13:00 a 16:00 hod. na Markétě

 

Začátek letošní baseballové sezóny je pestrý a zajímavý. Počasí má být příznivé, takže není žádný důvod, abyste v hledišti chyběli.

 


Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud