24. května 2013 • 09:28

Technika s Kotlářkou si to rozdají o 2. místo

Autor: ČBA
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Opravdu rozmanité baseballové zápasy budou k vidění o blížícím se víkendu. Od Extraligy přes další republikové soutěže až po dva turnaje pro naše nejmenší. Nejvyšší soutěž se blíží ke své polovině a nějaké větší zaváhání či špatná série již může rozdat karty na celou sezónu.



Týmy kromě plánovaných kol dohání neodehrané zápasy. V týdnu se nejdříve střetli v pražském derby Eagles s Tempem, ve středu pak v brněnském derby Hroši s Draky. V obou utkáních vyhrál favorit, ale Eagles se na vítězství rozhodně více nadřeli. Po 5. směně prohrávali s Tempem 6:9, v polovině osmičky 8:13. Nakonec je zachránila dohrávka předposlední směny a 6 bodů v řadě po chybách v poli, metách zdarma a pár hitech. Do utkání se zapojilo celkem 8 nadhazovačů, po 4 na každé straně. Tempo tak musí na další výhru stále čekat.

To Draci si poradili s Hrochy opět celkem jasně, a zvýšili svůj náskok v tabulce na 5 vítězství. Devět hitů proměnili ve 12 bodů a utkání tak bylo skončeno již po 7. inningu.

V sobotu žádné derby naplánováno není, ale přesto se můžeme těšit na zajímavé zápasy. Souboj druhého se třetím bude k vidění na Kraví hoře. Technika hostí ve 13:00 a 16:00 hod. pražskou Kotlářku. Oba týmy mají na svém kontě 9 vítězství. Loňská i historická bilance hovoří pro domácí. Ty drží zejména jejich nadhazovací eso Trevor Caughey se 6 výhrami na kontě. Kotlářka se spoléhá zejména na Marka Červenku (4-1). V útoku se daří Jacksonu Brebnerovi, který suverénně vévodí statistikám v počtu hitů. Technika má mezi nejlepšími Jiřího Marka a Matěje Menšíka – 21 resp. 20 hitů. Utkání řídí Martin Vlček a Roman Drápal.

Draci přivítají na MBS ostravské Arrows. Ti jsou v současné době na 5. místě a na příčky zajišťující play-off zatím ztrácí 2 výhry. V minulém kole se rozešli smírně s Kotlářkou a alespoň jedna výhra by se jim hodila i nyní. Vloni se jim proti Drakům celkem dařilo, dokázali je dvakrát porazit. Draci se pomalu chystají na Evropský pohár, který začíná 4.6.2013 v Barceloně. K dispozici mají silnou baterii nadhazovačů, která již získala 14 výher. Rovněž dračí pálkaři se činí, o čemž svědčí již 148 bodů, které pro tým získali. Arrows jich mají polovinu… Zápasy začínají ve 13:00 a 16:00 hod. pod vedením Miroslava Cejpka a Davida Kulhánka.

Skokani Olomouc si před týdnem odvezli dvě výhry ze zápasů s Hrochy. Nyní jedou do Prahy k utkáním s Eagles, kteří byli jednou úspěšní na Technice a jsou v tabulce na 4. místě. Se Skokany mají historicky vysoce pozitivní bilanci 32:7, vloni s nimi hráli 4:1. I je čeká začátkem června účast na Evropském poháru, a tak mají nyní nabitý program. Další extraligový zápas hrají hned v úterý s Tempem. Skokani se letos chtějí vyhnout Baráži, a tak by se jim nějaký ten úspěch na soupeřově hřišti velice hodil. Zápasy řídí František Přibyl a Miroslav Kaigl, hraje se klasicky ve 13:00 a 16:00 hod.

Poslední utkání tohoto kola ještě Extraliga neviděla. Tempo Titans hostí v krčském areálu Hrochy Brno. Hroši vystřídali Titány po sezóně 2009 v Extralize, když postoupili právě přes Tempo v Baráži. V sérii na 3 vítězství vyhráli 3:1. V současné době jsou oba týmy na chvostu extraligové tabulky. Tempo vyhrálo jednou, Hroši třikrát. Pro každého z nich bude dobrý výsledek tím správným povzbuzením do dalších bojů. Hraje se také ve 13:00 a 16:00 hod., rozhodčími jsou Vladimír Richter, Matouš Procházka a Pavel Šrámek.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud