10. září 2013 • 00:42

Draci Brno a Kotlářka Praha mají po jedné výhře

Autor: ČBA
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ke zlaté medaili a zisku Poháru za vítězství v Extralize mají oba finalisté – Draci Brno a Kotlářka Praha – po dvou víkendových duelech stejně daleko i blízko. Série hraná na 3 vítězná utkání je po zápasech v Brně nerozhodná 1:1.



Sobotní střetnutí pod vedením slovenského rozhodčího Mojmíra Jankoviče bylo velmi vyrovnané. První body si připsali domácí Draci až v dohrávce 7. směny. Hostující Kotlářka dokázala reagovat hned v následující hře jedním doběhem, ale víc už nedokázala. Na nadhazovacím kopci nastoupili v roli startérů Zachary Samuels a Marek Červenka. Samuels je vítězným nadhazovačem, odehrál 8 inningů a rozdal 10 strike-outů. Do poslední směny ho vystřídal Radim Chroust, který udržel kotlářské pálkaře dvěma strike outy dostatečně daleko od vyrovnávacího bodu. Marek Červenka vydržel na nadhozu o směnu méně, na začátku 8.inningu byl střídán Janem Novákem a ten ještě v téže směně Markem Minaříkem, kterému se podařilo zastavit Draky v předposlední hře před branami bodu. Z pálkařů se dařilo domácímu Brice Thomasovi s BA .667 a ještě více hostujícímu Charlesi Magedanzovi s BA .750. Úvodní zápas finálové série skončil tedy lépe pro obhájce titulu, který zvítězil 2:1.

Nedělní utkání bylo bohatší na body i odpaly a skončilo také jednoznačnějším výsledkem. Zápas rozhodoval na pozici hlavního náš mezinárodní rozhodčí Jiří Kroupa. Tentokrát nemuselo přes 300 diváků čekat na první bod až do 7. směny. Naopak hosté skórovali hned při prvním útoku, když naplnili mety a Adam Matuška získal na Petru Minaříkovi metu zdarma. Další dva doběhy na straně Pražanů svítily na tabuli v polovině 3.inningu, to už stáli proti Martinu Sobotkovi, který vystřídal Petra Minaříka. Poté odstartovaly bodové dostihy, kdy se skóre a vedení v zápase přelévalo z jedné strany na druhou. Nejdříve Draci díky třem bodům ve 4. hře srovnali na 3:3, Kotlářka kontrovala bodem na začátku následující směny, po jejímž konci zase vedli domácí a to 5:4. O osudu střetnutí a o tom, že si nováček ve finálových bojích odváží do Prahy jednu výhru, rozhodla jeho útočná invaze a zisk pěti bodů na začátku 7.inningu. Šesti hitům a pěti doběhům nezabránilo ani dvojnásobné střídání dračího nadhozu. Draci poté již recept na Matthew Danielse i střídajícího Jana Blažka nenašli a odešli poraženi. Výborný výkon na pálce v zápase předvedli Tomáš Polanský (Draci) s BA .750 a Jakub Sládek (Kotlářka) s BA .667. Kotlářka zvítězila 9:5.

Finálová série se nyní stěhuje do Prahy do areálu na Markétě. V sobotu jsou zde na programu dvě střetnutí. V případě nerozhodného stavu se pak celá karavana stěhuje na neděli zpět do Brna.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud