9. března 2023 • 18:40

TOP hvězdy WBC: chlouby MLB z USA i Karibiku a unikátní Japonec

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    Dostaveníčko těch největších hvězd baseballu již v Tokiu odstartovalo. V reprezentačních dresech se utkají na věhlasné World Baseball Classic, na níž se historicky poporvé probojoval i český tým. Ten se v sobotu utká s možná největší star Japoncem Shoheiem Ohtanim. Jací další TOP baseballisté, kteří působí i v nejslavnější lize tohoto sportu MLB, se na turnaji představí? Eso v sestavě mají nejen domácí, ale i USA, či karibské státy.

    JOSE ALTUVE (Venezuela)

    Klub: Houston Astros

    Pozice: 2. meta

    Letošní plat: 26 milionů dolarů (asi 580 milionů korun)

    S Astros na podzim podruhé v kariéře vyhrál Světovou sérii, Venezuele se ale na WBC zatím moc nedařilo. Tentokrát má zřejmě nejsilnější tým v historii, ale i tvrdou skupinu s Portorikem a Dominikánskou republikou.

    FRANCISCO LINDOR (Portoriko)

    Klub: New York Mets

    Pozice: spojka

    Letošní plat: 27 milionů dolarů (asi 603 milionů korun)

    Po nevydařené sezoně 2021 se vloni vzchopil k 26 homerunům. Porotoriko prošlo v letech 2013 a 2017 na World Baseball Classic až do finále. A i bez Carlose Correy, jehož žena čeká miminko, má znovu vysoké ambice.

    MANNY MACHADO (Dominikánská. rep.)

    Klub: San Diego Padres

    Pozice: 3. metař

    Letošní plat: 23 milionů dolarů (asi 514 milionů korun)

    O jeho významu svědčí, že před dvěma týdny podepsal s Padres novou desetiletou smlouvou za 350 milionů dolarů (asi 7,8 miliard korun). Dominikánská republika je i bez Jose Ramireze a zraněného Vladimira Guerrera Jr. považována často za největšího favorita.

    SHOHEI OHTANI (Japonsko)

    Klub: Los Angeles Angels

    Pozice: nadhazovač, suplující pálkař

    Letošní plat: 30 milionů dolarů (asi 670 milionů korun)

    Unikátní hráč, který umí hodit nadhoz rychlostí 165 kilometrů v hodině a odpálit míč ještě o něco rychleji. Je tzv. „2 way player“, klidně napálí homerun a ve stejném zápase soupeře potrápí deseti strikeouty. V současnosti je považován za největší hvězdu baseballu.

    MIKE TROUT (USA)

    Klub: Los Angeles Angels

    Pozice: střední polař

    Letošní plat: 35 milionů dolarů (asi 782 milionů korun)

    Přestože hvězdný Američan hraje v jednom týmu s Ohtanim, Angels už devět let čekají na play off. Trout má možnost si spravit reputaci na WBC, USA daly dohromady kvůli obhajobě vítězství na papíře ještě lepší tým než v roce 2017. V semifinále se jim ale rýsují Samurajové.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud