12. července 2009 • 15:27

Nový pořadatel PGA Moravia Silesia Open

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sedmnáct dnů před startem se změnil pořadatel profesionálního golfového turnaje PGA Moravia Silesia Open 2009 v Čeladné na severní Moravě.



Kvůli nedostatečnému finančnímu zajištění soutěže s dotací 2,5 milionu eur se na jejím převzetí s vedením European Tour domluvila společnost Quirit Alfa, která nahradí agenturu Altamira.ČTK to dnes oznámil předseda představenstva Quirit Alfa Stephen Flanagan, který je generálním ředitelem golfového resortu v Čeladné. Informaci potvrdila marketingová ředitelka Altamiry Kamila Hladká.

Altamira se na partnerskou společnost obrátila s žádostí o pomoc, ale Quirit Alfa po provedení analýzy odmítla vstoupit do blížícího se projektu pouze jako partner.

"Nedořešené vlastnické vztahy a silná podkapitalizace společnosti neumožňuje jakoukoliv naši účast," uvedl Flanagan v prohlášení.Proto prý byla zvolena jiná cesta. "Vzhledem k tomu, že při zrušení turnaje hrozilo reálné nebezpečí, že další turnaje PGA se do České republiky po mnoho let nedostanou, rozhodli jsme se po konzultaci s vedením PGA European Tour, že pořadatelskou smlouvu na konání turnaje uzavře naše společnost," prohlásil Flanagan.

Hladká potvrdila, že Quirit Alfa převezme hlavní díl zodpovědnosti. "Všechno se odehrává v souladu s námi. Blíže celou situaci vysvětlíme ve středu na tiskové konferenci v Ostravě," uvedla zástupce Altamiry.Jde již o druhou velkou změnu v přípravách turnaje.

Na konci června se pořadatelé náhle rozloučili s manažerem Peterem Kovarčíkem s tím, že selhaly jejich vzájemné dohody. Právě Kovarčík přivedl před dvanácti lety obdobný turnaj do Karlštejna, od té doby v Česku elitní golfisté v rámci evropské PGA Tour nehráli.

Hlavní hvězdou turnaje pro domácí fanoušky bude český rodák s německým pasem Alex Čejka. V Čeladné mají hrát i slavný Španěl Miguel Ángel Jiménez, Sören Kjeldsen, Ross Fischer, či David Howell.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud