13. března 2010 • 04:55

Tiger Woods se chystá na návrat

Autor: Barbora Žehanová
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nevěrný americký golfista Tiger Woods se vrátil z léčení sexuální závislosti a hned se pustil do přípravy pod dohledem trenéra. Taky si najal mediálního poradce se zkušenostmi z Bílého domu. To vše svědčí o tom, že plánuje brzký návrat. S největší pravděpodobností na dubnovém Masters.



Jen něco málo přes tři týdny už nejspíš zbývá do návratu golfisty Tigera Woodse z anonymity do světa turnajů. Podle všeho by se totiž světová jednička měla objevit na dubnovém Masters v Augustě, tedy na klání, jež mu může poskytnout největší ochranu.

Tiger WoodsFoto ČTK/AP
Woods nehrál od listopadu, kdy se provalily jeho mnohé milostné avantýry, které ohrozily jeho manželství. Stáhl se do ústraní, čelil zklamání sponzorů, kteří jej opouštěli. Vydával jen prohlášení přes internet, nanejvýš zorganizoval jednu státnickou tiskovku, při níž přednesl projev za pultíkem a nečelil dotazům. Na konci února uzavřel svoje léčení sexuální závislosti v Arizoně a vrátil se domů.

A začal se chystat na návrat do hry.

Dorazil za ním dlouholetý kouč Hank Haney, s nímž čtyřiatřicetiletý hráč trénoval v Isleworth nedaleko svého floridského domova. „A proč by se Tiger asi připravoval, kdyby se nechystal hrát dalších šest měsíců?“ ptal se australský golfista Roger Allenby, soused Woodse.

A tak se v průběhu týdne objevily dohady o tom, že by se nejsledovanější hráč světa mohl objevit už 22. března na Tavistock Cupu a následně pak na turnaji Arnold Palmer Invitational, který jako profesionál dosud nikdy nevynechal. Z domova to sem nemá daleko, navíc golfové klání pořádá agentura, která jej zastupuje. Svůj start může Woods ještě ohlásit do pátku, ovšem dva zdroje agentuře AP potvrdily, že s návratem vyčká až do Masters v druhém dubnovém týdnu. Sám hráč by to mohl oznámit v pondělí.

Nevěrník Tiger Woods: Odpusťe mi, prosímFoto ČTK/AP
Byl by to logický krok. Zaprvé další dva týdny navrch oproti dřívějšímu termínu návratu Woodsovi prospějí, chce hrát jen dokonale připravený. Navíc ačkoli oba výše zmíněné březnové turnaje už začaly chystat přísnější systém novinářských akreditací a lepší zajištění bezpečnosti, nemohly by v žádném případě poskytnout Woodsovi takovou ochrannou bublinu, jakou bude po svém skandálu potřebovat.

Zato na Masters už jsou akreditace uzavřené, na tohle golfové hřiště se tedy nedostanou žádná bulvární média ani paparazzi, pohyb je zde omezený. Také publikum je ctnostné, jakýkoli exces totiž může znamenat ztrátu přístupu. Navíc se mezi golfovými příznivci pohybuje ochranka v civilu.
„Doufám, že Tiger Woods bude hrát brzy, protože potřebujeme soupeřit s tím nejlepším. A to říkám, i když zaručeně vydělávám víc, když tu není,“ dodával Roger Allenby.

K tomu všemu si Woods údajně najal na pomoc Ariho Fleischera, někdejšího tiskového tajemníka Bílého domu, který zažil první dva roky vlády prezidenta George Bushe mladšího. Ten se specializuje na zvládání krizových situací, pomáhal například baseballistovi Marku McGwireovi, který se přiznal k dlouholetému užívání dopingu. „Nemohu však potvrdit ani vyvrátit, že pan Woods je mým klientem,“ uvedl Fleischer v mailu pro AP. Nicneříkající fráze však obvykle znamená ano. Fleischer prý probíral s Woodsem jeho situaci u něj v obýváku.

Tiger WoodsFoto ČTK/AP


Mezitím se některé golfistovy milenky zúčastnily soutěže krásy, kterou uspořádal kontroverzní moderátor Howard Stern. V rozhlasové show odpovídaly na otázky o vztahu s Woodsem. Vyhrála servírka Jamie Jungersová a vedle titulu „Opravdové milenky“ získala asi 1,4 milionu korun.
Woods může už za pár týdnů na hřišti začít vydělávat znovu mnohem víc.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud