18. dubna 2017 • 18:49

Squash slaví: Mekbib byl v semifinále PSA, junioři brali na ME bronz

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Víkend skvělých výsledků mají za sebou čeští squashisté. Daniel Mekbib se dostal do semifinále turnaje PSA. Na West of Ireland Open v městě Galway v něm podlehl Jensu Schoorovi z Německy 3:1 na sety. „I tak jsem spokojený, je to můj největší výsledek na PSA. Jednalo se totiž o turnaj s dotací deset tisíc dolarů,“ prohlásil Mekbib, který už si zahrál finále PSA turnaje s dotací na pět tisíc dolarů. Činila se také juniorská reprezentace do 19 let, která získala v Portugalsku bronzové medaile.



Daniel Mekbib si musel účast v hlavním programu vybojovat v kvalifikaci. V prvním kole vyřadil Angličana Toma Forda a poté Egypťana Šehaba Essama. Ten je aktuálně na 77. místě žebříčku PSA. Mekbib ho udolal za 75 minut v pěti setech. V semifinále pak Mekbib prohrál s Němcem Schoorem.

„Už se projevila únava. Soupeř mě takticky přehrál, bylo fakt těžké ho dostat z téčka. Až třetí set jsem ho pořádně začal vařit, jenže jsem byl pomalejší,“ dodala současná česká jednička, která si finále podniku PSA zahrála v lednu ve Francii. „Tenhle výsledek ale stavím výše.“

Dařilo se také juniorským hráčům. Český tým ve složení Viktor Byrtus, David Zeman, Ondřej Vorlíček, Kristýna Fialová a Michaela Čepová získal na Mistrovství Evropy juniorů do 19 let v Lisabonu bronzové medaile v soutěži družstev. V utkání o bronz proti Švýcarsku získal první bod Byrtus po výhře nad Romanem Allinckxem a druhý vítězný bod přidal David Zeman, který zdolal Nilse Roesche.

„Je to jeden z největších juniorských úspěchů,“ dodal Jan Mutina, reprezentační trenér. „Myslím, že Byrtus, Vorlíček a Zeman to mohou dotáhnout opravdu hodně vysoko. Pokud se budou výkonnostně zlepšovat, určitě se mohou dostat do Top 100 žebříčku PSA.“

West of Ireland Open (Galway), turnaj PSA (10 tisíc USA), semifinále:
Jens Schoor (Něm.) – Daniel Mekbib (ČR) 3:1.

Témata:  squash, PSA, Mekbib
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud