27. května 2019 • 15:27

Stálo to za to, ale jsem vyřízenej, směje se fleretista Choupenitch

Autor: jko
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bojoval s horečkou, bylo mu na padnutí. Jenže to by ani nebyl Alexander Choupenitch, aby si nechal ujít šanci zabojovat o úspěch. A taky ho dosáhl. Mladý český fleretista vyhrál mistrovství Francie týmů a to dokonce v nejvyšší divizi. Bojoval za tým ISSY les Moulineau, který rozhodně nepatřil mezi aspiranty na prvenství. „Soutěž vyhráli poprvé v historii, všichni byli totálně dojatí, brečeli, protože takový úspěch nikdo nečekal,“ vypráví nadšeně Choupenitch.



Doma v Česku si nikdy nic podobného nevyzkoušel. Ve Francii jde o prestižní záležitost, když přišla šance, neváhal. Tři divize po šestnácti týmech, největší šermířské hvězdy v akci, prostě už samotný start znamená obrovský zážitek. Český fleretista tak bojoval v nejlepší divizi vedle olympijského vítěze Daniela Garozza, světové jedničky Alessia Foconiho, k vidění byla i řada borců z elitní světové šestnáctky.

Je to pro mě ohromná zkušenost a jeden z největších úspěchů v kariéře,“ hlásil šťastně fleretista. Ohromila jej atmosféra týmové soutěže. „Líbilo se mi, jak jsme se v týmu podporovali. Právě tím jsme to vyhráli, bojovali jsme jako tým. A k tomu tam byly obrovské emoce.,“ dodal.

Zástupci týmů se střídali v akci, nešlo o to, aby jednotlivec vyhrál zápas. Hlavní bylo, aby tým jako první nasbíral 45 zásahů. A k tomu všemu báječní fanoušci. Choupenitch byl pomalu v sedmém nebi. A co teprve, když jeho tým vyhrál. „Povedla se nám fakt velká věc. Teď jsem sice úplně vyřízenej, ale stálo to za to.“

Témata:  šerm, Francie, Choupenitch
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud