17. prosince 2019 • 21:24

Šok v Praze! Kdo vlastně ovládl pokerový turnaj o 5 milionů korun?

Autor: pv
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Budou mít bohatého Ježíška. Francouz Christian Ly ovládl v Praze karetní turnaj Rebuy Stars Xmas Poker, kde byla celková dotace úctyhodných 5 milionů korun. Jenže na lepší peníze si přišel poražený finalista Čech Roman Dohnal. Jak je to možné?



Štědře dotovaného turnaje se zúčastnilo přes 700 hráčů. Usazení ke stolu sice stálo 5500 korun, ale ve hře byl pořádný balík peněz. Vždyť loni si odnesl slovenský vítěz Andrej Desset rovný milion korun.

Turnaje jsou v pražském Savarinu v plném proudu.
Turnaje jsou v pražském Savarinu v plném proudu.

„Poker v Česku obrovsky získává na oblibě, je to kombinace zábavy, umění a sportu,“ uvedl Michal Krčmář, marketingový ředitel Rebuy Stars. V Kasinu Savarin v centru Prahy se tak strhla několika denní bitva o pohádkové peníze. Finálový stůl skončil rozdělením peněz mezi dva nejlepší hráče. Francouz Christian Ly si přišel na 619 200 korun a Roman Dohnal bral 800 100 korun.

Oba karbanící se dohodli, že si zahrají dohrávku o trofej a 100 000 korun. S dvěma esy se nakonec radoval Ly, ale paradoxně vyhrál turnaj s menší odměnou (719 200 korun), než český poražený finalista Roman Dohnal (800 100 Kč).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud