13. dubna 2021 • 15:10

Squashisté odehrají v Praze třetí turnaj PSA, chtěli by více akcí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Potřetí za sedm měsíců hostí Praha turnaj okruhu PSA. Pro domácí hráče je Czech Pro Series 2 jedna z mála možností, jak okusit mezinárodní akci. V pražském Squashclubu Strahov se začne ve středu a finále je na programu v pátek. "Naši hráči dostanou možnost kvalitních zápasů, což byl důvod, proč jsme chtěli PSA turnaj uspořádat,“ prohlásil Tomáš Fořter, generální sekretář České squashové asociace, která je hlavním pořadatelem turnaje dotovaného částkou tři tisíce dolarů.



Prvním nasazeným je česká jednička Daniel Mekbib. Domácí špičku v pavouku doplňují tři Němci, dva Rakušané, Angličan a Nizozemec. "Dlouho jsem nehrál turnaj a potřebuji už něco odehrát. Rád bych vyhrál a získal další PSA titul," uvedl Mekbib v tiskové zprávě.

Naposledy Mekbib bojoval na mezinárodním turnaji v lednu rovněž v Praze. Hrál by častěji, ale nemá kvůli koronaviru moc příležitostí. "Pro nás, kteří se pohybujeme od padesátého místa výš, turnaje prostě nejsou,“ podotkl sedmdesátý squashista žebříčku PSA.

Podle trojnásobného českého šampiona čím dál více squashistů uvažuje, že za těchto podmínek nebude v kariéře pokračovat. "Kdyby to takto pokračovalo dál, tak bych o takový režim neměl zájem a přemýšlel bych rovněž nad koncem," pronesl osmadvacetiletý Mekbib.

V Praze se uskutečnily předchozí turnaje PSA loni v září a letos v lednu. Oba ovládl bývalý mistr světa Grégory Gaultier z Francie, který v české metropoli žije.

Témata:  squash, Praha, Mekbib
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud