3. října 2008 • 15:52

Chuchli čeká poslední závod o milion

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poslední milionový dostih v sezoně bude hostit v neděli závodiště ve Velké Chuchli. Cena zimního favorita Strike Sportu na 1600 metrů o milion korun je nejbohatším dostihem pro dvouleté koně ve středoevropském regionu.



Z tohoto důvodu na jejím startu nechybí účastníci z Maďarska, Německa a Slovenska. Domácím favoritem je Arcibaldo (ž. Srnec), který zatím mezi českými dostihovými "juniory" s převahou vládne.

"Neděle ale nebude žádnou procházkou, sjede se kvalitní konkurence včetně koní, s kterými už Arcibaldo v Itálii prohrál," uvedl jeho trenér Čestmír Olehla. Zároveň však tvrdí, že jeho svěřenec na 1600 metrech najde svou optimální trať a věří, že je schopen v silné konkurenci předvést ještě lepší výkon než dosud.

"Určitě to bude dobrý dostih, na který se můžeme těšit," soudí Olehla, jehož stájím se letos příliš nevedlo. Po dlouhých letech nebude mít k dispozici ani koně ve Velké pardubické steeplechase.

V sobotu se v Chuchli uskuteční klusácký mítink, který bude v režii francouzských odchovanců. Pro ně je nachystán další díl série Grand Prix de Trotteur Francais IX o 70.000 korun, v němž bude zajímavé sledovat, jak si dvojice Lymnetis (Chaloupková) a Jumby d'Occanges (Volfová) poradí s handicapem 40 metrů, který budou mít na startu na osmičku soupeřů.

Vrcholem sobotních cvalových dostihů v Brně bude Pohár primátora statutárního města Brna - Podzimní brněnská steeplechase na 4100 metrů o 60.000 korun, v níž bude pokračovat souboj o šampiona českých překážkových žokejů.

Vedoucí Dušan Andrés se objeví v sedle Chrisada, jeho pronásledovatel Josef Bartoš pojede s Kobuzem. Oba patří k favoritům.

Články odjinud


Články odjinud