29. října 2008 • 16:45

V soutěži družstev Češi vyhořeli

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Soutěž družstev na turnaji Pro Tour v Salcburku skončila pro české stolní tenisty hned po prvních zápasech. Mužská reprezentace bez Petra Korbela podlehla v osmifinále 2:3 Japoncům.



Ženy prohrály ve čtvrtfinále hladce 0:3 s Polskem, které mělo ve svém středu dvě hráčky čínského původu.

Pro vývoj zápasu s Polskem byl klíčový hned první zápas, ve kterém nejzkušenější česká hráčka Renata Štrbíková podlehla Sü Ťie 1:3. Pak měla Iveta Vacenovská proti další Číňance v polském dresu Li Čchien smůlu v koncovce úvodního setu.

Vedla 8:3 a 10:7, ale ani tři setboly jí nestačily k úspěchu. Českým stolním tenistkám ještě svitla naděje na zvrat ve čtyřhře, kde pár Renata Štrbíková - Dana Hadačová dlouho sahal po vítězství, ale nakonec v dramatickém závěru pátého setu neuspěl.

"Polky poprvé proti nám nastoupily se dvěma čínskými hráčkami, čímž se jejich síla ještě znásobila. Rozhodujícím okamžikem byl můj úvodní zápas se Sü Ťie. Nedařilo se mi, dělala jsem nezvykle mnoho chyb. Zkrátka nehrála jsem vůbec dobře a na tak kvalitní hráčku to prostě nestačilo," řekla spolupracovníkovi ČTK Štrbíková.

Stejně jako ženská reprezentace přijela i mužský tým do Salcburku bez trenéra, navíc mu chyběla největší opora Korbel. V dramatickém utkání Japonci vyhráli první dva zápasy, ale Češi díky úspěchu ve čtyřhře a výhře Tomáše Konečného vyrovnali.

Rozhodla závěrečná dvouhra mezi Antonínem Gavlasem a Taku Takakiwou. Lépe si v ní počínal japonský hráč, který zvítězil hladce 3:0 na sety a poslal svůj tým do večerního čtvrtfinále. Český stolní tenista v tomto utkání vedl pouze jednou. Bylo to ve druhém setu, kdy však ani nadějný stav 6:1 nedokázal dotáhnout do vítězného konce.

Výsledky - družstva:

Muži - osmifinále:

Česká republika - Japonsko 2:3.
Gavlas - Kišikawa 0:3 (-13, -4, -5), Jančařík - Macudaira 2:3 (-10, 6, -9, 2, -10), Jančařík, Konečný - Takakiwa, Macudaira 3:1 (13, 6, -4, 11), Konečný - Kišikawa 3:0 (8, 13, 6), Gavlas - Takakiwa 0:3 (-5, -7, -7).

Ženy - čtvrtfinále:

Česká republika - Polsko 0:3
Štrbíková - Süe Ťie 1:3 (-7, 6, -5, -4), Vacenovská - Li Čchien 0:3 (-10, -9, -5), Štrbíková, Hadačová - Süe Ťie, Baková 2:3 (-8, -7, 9, 15, -8).

Články odjinud


Články odjinud