3. února 2009 • 14:00

Jachtařka Šmídová čeká dítě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Nejúspěšnější česká jachtařka Lenka Šmídová čeká dítě. Stříbrná olympijská medailistka z Atén požádala kvůli mateřským povinnostem svaz o dočasné vyřazení z reprezentace.



Za rok však počítá s návratem a přípravou na olympijské hry 2012 v Londýně. V tiskové zprávě o tom dnes informovala agentura Sport Invest Marketing, která třiatřicetiletou závodnici zastupuje.

Šmídová žila řadu let s Američanem Markem Mendelblattem, s nímž se však rozešla. Kdo je otcem dítěte, si neratovická jachtařka nechává pro sebe. "Nezlobte se, ale to je moje soukromá věc," řekla Šmídová.

O konci kariéry zatím rozhodně neuvažovala. "Naopak, po jachtingu se mi v tomto roce bude asi hodně stýskat," prohlásila Šmídová, která se kvůli těhotenství letos nezúčastní mistrovství Evropy ani světového šampionátu.

Letos se Šmídová nezúčastní mistrovství Evropy ani světového šampionátu, její kosatnice Lenka Mrzílková vytvoří ve třídě 470 posádku s mladou brněnskou jachtařkou Martinou Koutnou.

"Byla to v podstatě jediná uvažovaná varianta. Martina byla taky bez posádky, je potřeba, aby Lenka nezahálela a dál se připravovala," řekl otec Mrzílkové Antonín. O přechodu na jednoposádkovou loď prý jeho dcera neuvažovala.

Na loňské olympijské regatě v Pekingu obsadily Šmídová s Mrzílkovou sedmé místo, které by se rády pokusily v Londýně vylepšit. "Lenka Šmídová chce pokračovat, ale co se stane za rok a půl, je ve hvězdách. Každopádně olympiáda je daleko a stačí, když se na ni začnou připravovat poslední dva roky," dodal Mrzílek.

Šmídová připomněla nezvykle krátkou společnou přípravu na loňské hry v Pekingu. Obě jachtařky se daly dohromady teprve rok před olympiádou. "S Lenkou jsme se dokázaly připravit téměř z nuly během jedné sezony, takže doufám, že ta pauza nebude vzhledem k přípravě na olympijské hry až příliš velká," řekla Šmídová.

Ani během těhotenství a mateřské dovolené nehodlá odpočívat. "Budeme pracovat na udržení fyzické kondice. Čím lepší si ji vybudujeme, tím snazší bude se k ní později vrátit," dodala Šmídová.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud