31. července 2010 • 13:20

Bikerka Nashová dojela pátá v závodu SP

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Biker Jaroslav Kulhavý obsadil šesté místo v pátém závodu Světového poháru v cross country v italském Val di Sole a poprvé v sezoně skončil horší než čtvrtý. Před závěrečným závodem seriálu nicméně udržel průběžně třetí místo. V ženské kategorii byla Kateřina Nashová pátá a zopakovala výsledek z minulého víkendu v Champéry.



Právě ve švýcarském středisku si Kulhavý minulý týden dojel pro druhé místo, čímž vylepšil své vlastní české maximum v SP. Dnes ztratil brzy kontakt s nejlepšími a na medailové umístění nedosáhl.

NashováFoto ČTK
Díky drtivému finiši zvítězil švýcarský mistr světa Nino Schurter a vystřídal v čele průběžného hodnocení olympijského vítěze Juliena Absalona z Francie, jehož porazil o čtyři sekundy. Třetí skončil vítězův krajan Florian Vogel, mistr Evropy Kulhavý dojel s odstupem dvě a půl minuty.

Českému šampionovi okruh v Itálii nesedl. "Ten výjezd, co mi nešel minulý týden v Champéry, tak tady byl za okruh třikrát. Trať mi nesedla, nemohl jsem chytit tempo, i když jsem se cítil celkem dobře. Nemyslím si, že by odcházela forma, ke konci závodu jsem se do toho dostával, ale kluci už byli hodně daleko," řekl serveru mtbs.cz Kulhavý.
Pátá Nashová ztratila 58 sekund na vítězku, jíž se stala stříbrná medailistka z olympijských her v Pekingu Maja Wloszczowská. Polská bikerka setřásla v závěru Kanaďanku Catherine Pendrelovou, s níž jela ve dvojici, a vyhrála s pětisekundovým náskokem. Pro bronz si dojela mistryně světa Irina Kalentěvová z Ruska.

Dvaatřicetiletá Nashová se ještě po druhém ze čtyř okruhů držela na třetí pozici, pak ji však předstihly Kalentěvová a Američanka Katherine Comptonová.

"Zaváhala jsem na startu a pak to musela dotahovat, ale nebylo to špatný. V jednu chvíli to vypadalo moc dobře, jela jsem třetí kousek za Majou a Catherine. Pak se tam ale přihnala Irina s Katie a jejich tempo jsem vůbec neuvisela, musela jsem jet svoje," řekla mtbs.cz Nashová. "Ale s pátým místem jsem spokojená, třeba to přijde na příště," dodala před srpnovými finále SP ve Spojených státech, kde žije, desátá žena seriálu. Její reprezentační kolegyně Tereza Huříková závod nedokončila.

V juniorské kategorii dosáhla na stupně vítězů osmnáctiletá Karolína Kalašová, která byla třetí dvě a půl minuty za vítěznou Jolandou Neffovou ze Švýcarska. Letošní juniorský mistr světa v cyklokrosu z Tábora Tomáš Paprstka byl ve své kategorii s technickými problémy šestý.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud