František Prachař
18. října 2010 • 19:18

Ostuda! Tyson nedorazí, nedostal peníze

Vstoupit do diskuse
10
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle je skandál jak z příručky „Zpackej, co můžeš“. Držte se. Legenda boxu Mike Tyson nedorazí na dlouho očekávanou návštěvu Prahy. Včera ji zrušil - den před příletem, který se plánoval několik měsíců. Důvod? Čeští promotéři neprodali drahé vstupenky na doprovodné akce a nedokázali tak zajistit finance, na kterých se s hvězdným sportovcem domluvili!



Měla to být velká akce s líbivým charitativním podtextem, kterou by zakončil galavečer pro českou smetánku na Žofíně. Mike Tyson v Praze. Neodolatelné lákadlo, o kterém se mluvilo několik měsíců. Jenže z pompézního plánu zbyly trosky, hodně tvrdé K. O.

Kdo chtěl a byl ochoten zaplatit vstupenku za 25 tisíc korun, mohl se s ním osobně setkat, potřást mu rukou a vyfotit se s ním. Pokud někdo toužil s bývalým mistrem světa v těžké váze trénovat, mělo ho to stát padesát tisíc korun.



A soukromou luxusní večeři v jeho společnosti nabízeli organizátoři za jeden až tři miliony korun. Legenda boxu Mike Tyson, jež chtěla na šest dní ohromit Prahu a odstartovat v metropoli turné po Evropě a Asii, se však v Česku vůbec neukáže!

Jak je možné, že zkrachovala akce, na kterou se Česko připravovalo několik měsíců? Zdejší promotéři Rey Karpf a Petr Havrda ze společnosti Brokerspol totiž nesehnali dostatek financí, které slavnému boxerovi za návštěvu slíbili ve smlouvě.

Díky manažerovi Reynovi Peteru Karpfovi se Mike měl objevit v PrazeFoto Foto: Archív


Lidé si jednoduše nekupovali drahé vstupenky a v konečném důsledku neměli rozpočet na návštěvu legendy, jíž se kvůli řadě skandálů mimo ring přezdívá „Zvíře“.

Organizátoři se sice do poslední chvíle snažili zamezit skandálu a přemlouvali Tysona, ať i přes nedodržení podmínek přiletí, ale ten to odmítl.


Proto byla včera večer narychlo svolána tisková konference, na které vše oznámili. „Bohužel jsme se dostali do situace, že lístky, které jsme prodávali na akce spojené s návštěvou Mika Tysona, byly na zdejší trh moc drahé. Neprodali jsme jich tolik, kolik jsme potřebovali, a proto nezajistili dostatek peněz,“ přiznal šéf českého turné Karpf. „Tímto se všem velmi omlouváme,“ dodal Havrda.

Ta zpráva byla oznámena jen tak, v klidu a pokud možno důstojně. Jenže ani přes dekorum mužů v kvádrech nešlo zakrýt jediné: Tohle je pořádné fiasko. Kvůli jaké částce celá akce zkrachovala, však pořadatelé odmítají sdělit, protože mlčenlivost v otázce peněz je prý jednou z podmínek nedodrženého kontraktu... Mluví se přitom o tom, že jeden den Tysona v Praze měl stát 200 tisíc dolarů. K fiasku se přijel vyjádřit i Carl Holmes, anglický manažer boxera, jenž dvojici Karpf, Havrda vůbec nešetřil.



„Bohužel, oba dva selhali. Mike i já jsme velmi nespokojení s tím, jak to dopadlo, ale nebyly splněny podmínky dohodnuté smlouvou,“ uvedl Holmes, jenž pak vytočil číslo Tysona do Las Vegas. Hvězdný sportovec zrovna uspával s manželkou Kiki svou nejmladší dceru a ke zrušení návštěvy se vyjádřil jen stručně.

„Je mi líto, že do Prahy nedorazím. Omlouvám se, že jsem zklamal všechny fanoušky, kteří se na mě těšili, ale nepřijedu, aniž bych dostal slíbený poplatek. To k tomuto byznysu patří,“ uvedl 44letý Tyson, jenž kariéru ukončil v roce 2005 a jehož životopis byl do té doby jako černá kronika.

Do Česka však měl dorazit člověk s novou image, který se změnil a hodně se angažuje v charitě. „Mrzí mě to, ale není to moje chyba. Jsem zklamán, protože tohle se mi ještě nikdy nestalo. Pokud bych dostal peníze, samozřejmě do Prahy přiletím.“

Důsledky nezvládnutého startu turné by neměly ovlivnit další Tysonovy aktivity. „Mike jede na konci listopadu do Thajska kvůli reklamě na film Pařba v Las Vegas a v prosinci navštíví Čínu,“ upřesnil Holmes. Zda je ještě šance, že někdy dorazí do Česka, neřekl. „Vše je otázka jednání. Mike chtěl do Prahy přijet, ale v tuto chvíli není jisté, jestli ještě někdy bude s těmito promotéry spolupracovat."

Mike Tyson ve slušivím obleku
Mike Tyson ve slušivím obleku

Vstoupit do diskuse
10
Články odjinud


Články odjinud