25. května 2018 • 13:46

Vítěz Velké se vrací. V Pardubicích hrozí tvrdá dráha, varuje Váňa

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva šampioni Velké pardubické se v sobotu v Pardubicích postaví na start první kvalifikace. Vedle vítěze z roku 2015 Ribelina poběží i obhájce titulu No Time To Lose. Jeho trenér Josef Váňa má ale obavy z tvrdé dráhy, která může být pro koně nebezpečná. „Jelikož v Pardubicích nespadla ani kapka, mám chuť nechat všechny koně doma,“ durdí se Váňa.



Na start však s největší pravděpodobností své čtyři zástupce pošle. Spolu s No Time To Lose, Ange Guardianem a Power Zarem poběží i Theophilos, jehož si od Váni pronajímá Dostihový klub iSport.cz.

„Paní Váňová říká, že je ve velké pohodě,“ říká Váňa.

Do Pardubic se chystá několik desítek členů dostihového klubu, který je stále otevřený pro veřejnost. Na závodišti budou mít pronajatou lóži, dostanou se do paddocku a po závodě koně pozdraví do stájí. Přihlásit se může kdokoli na stránkách www.dkfans.cz v cenách od 1500 korun za roční členství.

No Time To Lose poběží dostih poprvé od loňského vítězství ve Velké pardubické. Bývalý šampion Ribelino už se letos v Pardubicích představil, ale v prvním startu příliš nepřesvědčil. Velké zkušenosti a kvalitní výsledky ve Velké pardubické má za sebou trojice Templář, Ange Guardian a Universe of Gracie.

Všichni koně se budou muset vyrovnat s tvrdou dráhou, která je důsledkem posledních suchých týdnů.

„Skoro všude pršelo, to je právě ten zakletý pardubický kraj, že tam se to sem tam stane kvůli elektrárnám v okolí, že počasí je nevyzpytatelné,“ říká Váňa. „Pokud bude opravdu tvrdo, tak jdeme dostih, aby si koně udělali kvalifikaci. Opatrně, pomalu, kašleme na závodění. Podle půdy tam se rozhodneme, s jakým cílem do dostihů půjdeme.“

Váňa spoléhá na ohleduplnost jezdců.

„Nesmí být debilové. Když je tvrdo, tak jedeme pomalu, nebo vůbec ne. Jsou žokejové, kterým je to jedno a říkají si: Jeď, mrzáku, dokud můžeš. Ale já mám na koních samé dobré kluky,“ říká Váňa.

V sedle No Time To Lose pojede stejně jako při Velké pardubické Jan Kratochvíl, na Ange Guardianovi bude Jaroslav Myška, na Theophilovi Marek Stromský a na Power Zarovi Patrick Boekhout. Ribelina povede Martin Liška, Universe of Gracie Sertash Ferhanov a Templáře Jan Odložil. Dvojnásobný vítěz Velké pardubické Josef Bartoš bude v sedle loňského vítěze Ceny Labe Vicodyho, čtyřnásobný šampion Jan Faltejsek pojede Tzigane Du Berlais.

Váňa triumf No Time To Lose divoce prožíval: Vyváděl jsem, bylo to monumentální
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud