21. dubna 2012 • 17:11

Florbalistky Herbadentu ovládly superfinále extraligy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Florbalistky Herbadentu SJM Praha 11 získaly pošesté za sebou titul v extralize. V superfinále na jediný zápas zdolaly v pražské O2 areně před rekordní návštěvou 5097 diváků FbŠ Bohemians 6:2. Svěřenkyně trenérek Karolíny Šatalíkové a Markéty Šteglové se mohou těšit na účast na říjnovém Poháru mistrů ve švédské Umee.



Do vedení se dostaly přesně po třech minutách hráčky Bohemians, když Jelínková překonala Sukovou, přestože se jí zakončení nepovedlo. Herbadent z převahy vytěžil obrat díky trefám Dominiky Šteglové a Sádkové.

Mezitím musela ze hry odstoupit pro zranění opora Herbadentu Kotíková, která se v zápase loučila s kariérou. Při vyloučení Košturiakové mohla zvýšit v oslabení Theodosisová, ale Horňákovou nepřekonala a Kamila Bočanová vzápětí vyrovnala.

V druhém dějství se otřela o tyč nejdříve střela Urbánkové, za Bohemians odpověděla stejně nebezpečným pokusem Křížová. Šanci úřadujících mistryň pak spálila Dominika Šteglová, v 38. minutě už ale Herbadent získal vedení zpět. Urbánková našla ve velkém brankovišti Jarolímovou, která svůj bekhend umístila přesně k levé tyči. Smazat ztrátu mohla Vojnarová, ale neuspěla.

V závěrečné části Herbadent pojistil výhru, když nejdříve v 46. minutě skórovala Urbánková a po vydařené kombinaci a přihrávce Dominiky Šteglové si doťuknutím do prázdné branky připsala druhou trefu v zápase Jarolímová. Výsledek ještě dovršila 45 sekund před koncem při power play rovněž druhou brankou v utkání Urbánková.

Extraliga florbalistek - superfinále v pražské O2 aréně:
Herbadent SJM Praha 11 - FbŠ Bohemians 6:2 (2:2, 1:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 8. Šteglová (Billá), 13. Sádková (Košturiaková), 38. Jarolímová (Urbánková), 46. Urbánková (K. Kalecká), 53. Jarolímová (Šteglová), 60. Urbánková (Jarolímová) - 3. Jelínková (K. Bočanová), 18. K. Bočanová (Černá).
Rozhodčí: Nováček, Vašíček. Vyloučení: 1:1. Využití: 0:1. Diváci: 5097.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Články odjinud


Články odjinud