17. dubna 2013 • 14:20

CHAT: Mami, promiň! Cepek rodinu na Superfinále nechce

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nikdo toho v Česku ve florbale nedokázal tolik jako on. A Radim Cepek navíc nekončí. S pražským Chodovem se připravuje na sobotní Superfinále, v plné O2 Areně (18.00, ČT sport) chce proti Vítkovicím uzavřít svou parádní kariéru. Jeho rodina u toho ale nebude, jak prozradil čtenářům iSport.cz v online rozhovoru.



Dovolíte, aby vás vaše rodina z Moravy na Superfinále podpořila v publiku? zněla jedna otázka od čtenářů. "Ahoj, mami! Asi máme nějakou dohodu, že? :-) Víš, že to máš už od 5. třídy zakázané. A rituály se musejí dodržovat. Promiň..." zněla ovšem originální odpověď legendárního florbalisty.

Radimu Cepkovi se jako prvnímu trenérovi v 17leté historii extraligového play off se mu povedlo připravit Tatran Střešovice o finále, které za tu dobu 13x ovládl. Navíc nejen ze střídačky, ale když bylo nejhůř, skočil na hřiště. Po půlroce bez tréninku!

Nezklamal, ve dvou zápasech se pokaždé trefil, jeho tým vyrovnal stav semifinále na 2:2 a pak přidal další dvě výhry.

Cepek tvoří originální příběh. V prosinci se stal koučem národního týmu – a teď se s florbalkou prohání po hřišti. Představte si v té roli Michala Bílka nebo Aloise Hadamczika. Vicemistr světa z roku 2004 navíc může napsat zlatou tečku. V Superfinále, jediném zápase o titul, je totiž možné úplně všechno. Třeba to, že jej rozhodne trenér reprezentace.

Radim Cepek

Luděk, 17. dubna 2013
Jaký jsi trenér? Spíše klidnější nebo naopak emotivnější, který často křičí?
Jsem perfekcionista, jsem tvrdý, ale kadým zápasem a tréninkem se toto povolání učím. Samozřejmě, že někdy hodně křičím a někdy jsem hodně klidný. A jestli chcete vidět, jak se budu chovat v Superfinále, přijďte v sobotu do O2 areny. Děkuji za všechny otázky, ale bohužel z časových důvodů nejsem schopen na úplně všechny odpovědět. Je jich spousta, mockrát za to děkuji.
Hans, 17. dubna 2013
Čim to je, že se Chodovu letos proti Tatranu tak dařilo? A co považuješ za klíčové změny, které jsi do chodovskeho týmu přinesl? Diky a držím palce
Myslím si, že jsme byli na Tatran dobře připraveni a věděli vjsme, co pro vítězství udělat.
Filip Šuman, 17. dubna 2013
Co byste změnil v českém florbale, kdybyste mohl? Je něco, co vám vadí?
Určitě myšlení hráčů a trenérů. Myslím si, že to je zatím studentský sport. A je důležité jej přeměnit v opravdový sport, ne jen v pinkání. Chybí nám kvalitní trenéři a kvalitní příprava hráčů v průběhu celé sezony.
Jirka, 17. dubna 2013
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, kolik času zhruba zabere florbal hráčům na extraligové úrovni (kolik tréninků týdně, rozbory před/po zápasech, zápasy atd.)? Jak je to na Chodově? Děkuji a přeji hodně štěstí do Superfinále.
To je různé, podle týmu. U nás to má každý hráč velice náročné a obdivuju jejich přístup, protože po nich chci opravdu velkou časovou investici v týdenním režimu. Skoro 16 hodin týdně.
Matty, 17. dubna 2013
Ahoj Radime. Co si myslíš o Martinu Zozulákovi? Podle mě je to jeden z nejšikovnějších hráčů v lize.
Máš pravdu, proto jsem vděčný za to, že ho mám v týmu.
Daniel, 17. dubna 2013
Ahoj, jaké máš civilní zaměstnání? Jak to jde skloubit s florbalem, pokud se hraje někde venku?
Můj zaměstnavatel mi maximálně vychází vstříc, když se koná nějaká akce v cizině. Samozřejmě, že je to náročné, člověk si musí brát dovolenou. Pracuju v jedné sportovní firmě.
Petr N., 17. dubna 2013
Florbal vysílá program ČT sport. Někdo z hráčů florbal i komentuje. Neláká vás po skončení kariéry jít a udělat florbalu větší prestiž a reklamu tím, že budete florbal pro TV komentovat?
Neláká, rád se budu florbalu věnovat pořád ze střídačky. Cítím, že to nejvíc naplňuje i baví.
Fanda, 17. dubna 2013
Ahoj, líbí se mi že dávaš šance mladým hráčům jako je Vývra v repre. Kdo teď bude kapitán reprezentace když tam není Fricdrich? Jinak gratuluji k superfinále, zápasy v semifinále byly fakt pastva pro oči :)
Kapitána budeme vybírat teprve v létě.
Simon Krejci, 17. dubna 2013
Budete se divat na superfinale z pohodli sveho obyvaku?
Bohužel, nebudu, byl jsem pozvaný do arény. :-)
Lukáš, 17. dubna 2013
Co si myslíš o trenéru Mrázkovi ?
Skvělej trenér, velice si ho vážím a respektuji ho. Jsem rád, že spolu můžeme kdykoliv otevřeně mluvit. Jako po vyhraném, tak i po prohraném zápase. I nadále s ním budu chtít spolupracovat a zlepšovat florbal v Čechách.
Radar, 17. dubna 2013
Ahoj Radime, moc se mi líbí, že v repre dáváš šanci mladším hráčům jako je M.Vávra.chtěl jsem se zeptat proč tam není Milan Fridrich? jestli je to zdravotním stavem nebo tím, že už s ním nepočítáš.Držím pěsti do Superfinále:)
S Milanem jsme si v lednu volali a dohodli se na tom, že momentálně dá přednost rodině a v létě si znovu sedneme a budeme řešit jeho další budoucnost ve florbale a v reprezentaci.
David, 17. dubna 2013
Jste příznivcem Superfinále nebo by jste raději hrál klasickou formou na více zápasů?
Ano, jsem. Už loni jsem říkal, že to bude akce. Jsem rád, že se toto utkání hraje.
Eduard, 17. dubna 2013
Dobrý den, jakou preferujete před zápasem v kabině hudbu? Slyšel jsem, že Standu Hložka nebo Martina Tankweye se skupinou Babalet, je to pravda? Díky za odpověď!
Znám jenom Standu Hložka, ale neznám žádnou jeho písničku. Nemůžu si vybírat. Můj žánr stoprocentně neprojde díky mému věku. Ale snažím se prosadit aspoň ABBU a Roxetty. :-)
Jeník, 17. dubna 2013
Proč už si nehrál v reprezentaci po příchodu trenéra Trnavského?
Já tam hrál, ale...
Hans13, 17. dubna 2013
Je někde možnost získat dres Chodova s tvým jménem? :-)
Ano, můžeš si zakoupit v O2 areně.
Pínokio, 17. dubna 2013
Jste spokojen s nominací rozhodčích na Superfinále?
Ano, obou dvou si velice vážím.
Pavel, 17. dubna 2013
Dobrý den, jakému týmu fandíte ve formuli 1? Odpovězte prosím na tuto otázku.
McLaren odjakživa.
dan, 17. dubna 2013
Dobry den. Co je pravdy na tom, ze jednate s Viktorem Kopeckym?
Já osobně nemůžu jednat s nikým. Jsem reprezentační trenér a do těchto věcí nezasahuji.
tomasso, 17. dubna 2013
Zustanete u kormidla i pristi sezonu, nebo se potvrdi spekulace a vrati se Lukas Prochazka? Hodlate pri prestupech hodne menit kadr?
U kormidla určitě nezůstanu, o dalším kandidátovi na post trenéra teď jednáme. A kádr si nehodlám teď netroufám říct, jaký bude. Takový úspěch se může podepsat i na tom, že budou následovat i odchody z týmu.
K.N., 17. dubna 2013
Dobrý den, nastoupí Martin Pražan ? A co si myslíte o jeho florbalové budoucnosti. Děkuji
Nech se překvapit.
franz, 17. dubna 2013
Ahoj, kde si myslíš že jsou nejlepší fanoušci a nejlepší atmosféra díky :)
V Čechách. Ve Švýcarsku neumějí fandit.
Kouba, 17. dubna 2013
Ahoj Radime, co říkáš na Torpedo Havířov? Nepřijde ti, že to co letos na hřišti předváděli je ostuda?
Mrzí mě jejich výkony a cítím s nimi.
Jarda Jágr, 17. dubna 2013
Ahoj, zkusil jsi někdy hokej? Mají to hokejisté ve florbalu jednodušší?
Ahoj Jardo, hokej jsem hrál od svých 4 let, můj otec je hokejový trenér a hokej je pro srdcová záležitost. Jednodušší to není, jedině v tom, že to umějí lépe s hokejkou.
Petra, 17. dubna 2013
Zdravím, Radime, zajímalo by mě, jak probíhá Vaše příprava z hlediska životosprávy a Vaší kondice. Děkuji a přeji hodně štěstí, moc si Vás vážim :)
Životospráva, ta je hodně nabouraná tím, že tým připravuji jako trenér a nesoustředím se sám na sebe. Od září je pro mě důležitější, aby tým šlapal, takže moc hodin nenaspím. Jsem perfekcionista.
Jakub, 17. dubna 2013
Bude mít tým nějaké společně předzápasové soustředění?
Bude stejný režim jako celé play off. Nebudeme nic měnit.
florbal_fan, 17. dubna 2013
Jak se chovají chodovští ultras?
Úžasně! Miluju chodovské fanoušky. To, že se do naší haly vejde skoro 900 lidí, byla nádhera.
REBEL, 17. dubna 2013
Jak stihas roli hrajiciho trenera? Nebyl bys už ted platnejsi spis jen na lavicce? A jakej byl rozdil v tyhle roli ve Svycarsku a u nas? Diky
Na lavičku jsem prakticky přešel po celou sezonu, protože to u nás v Čechách je daleko náročnější než ve Švýcarsku. Hráči ve Švýcarsku daleko víc trenéra respektují a plní jeho pokyny. Své kluky na Chodově jsem k tomu celý rok vedl a snažil se o to, aby byli samostatní a musím jim poděkovat za skvělou práci. Jsem na ně hrdý.
David, 17. dubna 2013
Ahoj Radime, existují nějaké sázky a "sranda výzvy" pro případ superfinálového úspěchu? Holky Herbadentu běžely třeba v plavkách po Karlově mostě, budou Chodováci případně také kreativní?
Nevím, neznám sázky hráčů, nic jsme nevypisovali. Jsou to spontánní věci, které třeba ještě přijdou¨.
Jakub, 17. dubna 2013
Ahoj Radime, co znamenají výrazy Hóóra a Fita, kterými obohatil Max Wahlgren slovník chodovské kabiny, jak se o tom píše na vašem webu www.florbalchodov.cz?
To bych radši nezmiňoval, tím, že umím švédsky, tato slova nejsou ze slušného slovníku.
David K, 17. dubna 2013
Když jste vyřadili Tatran, zmizel jste někam do zákulisí a vrátil jste se až po chvíli, co jste tam dělal? A je pro vás hodně speciální vyřadit Tatran, když jste za ně hrál a teď hrát proti Vítkovicím, když jste z Ostravy.
Ano, je to speciální záležitost a samozřejmě i proti Vítkovicím je to vypjatý zápas, protože hraju proti klukům z Moravy, odkud také pocházím. Šel jsem do šatny si v klidu uklidit své věci a trochu se uklidnit. Konec utkání pro mě byl velice psychicky a emotivně náročný.
Mikina93, 17. dubna 2013
Radime, co říkáš na to, že tvoji kluci hned po vítězství nad Tatranem pili po zápase pivo?
Pivo jsou vitamíny. Takové vítězství je důležité oslavit a jsem rád, že na dalším srazu, tréninku byli všichni na 100% připraveni.
Eva Domesova, 17. dubna 2013
Blahopřejeme k úspěchu v semifinále! A zároveň držíme palce do brzkého finalového zápasu. Moje otázka se týka účasti vaší rodiny z Moravy na tomto utkáni. Dovolíte, aby vás podpořila v publiku?
Ahoj, mami! Asi máme nějakou dohodu, že? :-) Víš, že to máš už od 5. třídy zakázané. A rituály se musejí dodržovat. Promiň...
Jarda, 17. dubna 2013
Zdravím Vás, budete hrát SUPERFINÁLE...(jako hráč na palubovce - NE jen jako ternér :-)
Už jsem odpovídal.
Dykobras, 17. dubna 2013
Ahojjj. Je pro tebe zadostiučinění, že trénuješ repre a teď hraješ superfinále potom, co tě Trnavský nevzal do nároďáku?
Jsou to dvě odlišné věci. Superfinále hraju s oddílem, který jsem si tady v Čechách vybral a na to nemá mé vyřazení z národního týmu žádný vliv. O tom, že trénuju reprezentaci, rozhodlo vedení florbalové unie a já se budu snažit společně s dalšími trenéry a Zdeňkem Skružným a samozřejmě s hráči zlepšit hru a úroveň reprezentace. Neberu to jako satisfakci, ale jako důležitý úkol.
Honza, 17. dubna 2013
Co uděláš, když vyhrajete titul?
Dám si červené víno z Itálie a pravděpodobně doutník. Ale nevím, jestli mi nezhasne, neumím kouřit. :-) Když jsme vyhráli tituly s Tatranem, taky mi po 10 vteřinách zhasl.
Verča, 17. dubna 2013
Co očekáváte od zápasu Vítkovice - Chodov? V posledních dvou zápasech vyhrál pokaždé jiný , nejdříve Vítkovice 13:7 a poté Chodov 6:5. Myslíte, že to bude vyrovnané utkání, nebo jeden či druhý brzy odskočí do trháku?
Tvrdý boj o každý centimetr. Nemyslím si, že se bude hrát nahoru-dolů. Oba týmy si uvědomují důležitost utkání, budou rozhodovat maličkosti.
Pavel, 17. dubna 2013
ahoj Radime, chci se zeptat, proč není v nominaci na EFT druhý hráč v kanadským bodování Marek Vávra a zda tě série s Tatranem neuvtvrdila v omylu, že jsi ho nenominoval? díky za odpověď a hodně úspěchů s repre!
Marek je v širší nominaci reprezentace. Na EFT do Finska jsme se rozhodli pro 20 jiných hráčů. To ale neznamená, že s ním nepočítáme. Chceme hráče zkoušet a momentálně jsme vybrali jiné. Marek bude mít spoustu dalších příležitostí hrát za reprezentaci a těším se na spolupráci s ním. Když budeš trpělivý, budeš mile překvapen.
Fanda Tatranu, 17. dubna 2013
Mám rád tradice a vy jste jednu pomohl zrušit. Co jste jako bývalý hráč Tatranu v tu chvíli cítil?
Taky mám rád tradice. A pro mě to byla velká touha jednu tradici pokořit. Jako bývalý hráč Tatranu jsem měl nesmírnou motivaci ho porazit a můžu říct, že jsem si to nádherně po zápase užíval.
Kubrt, 17. dubna 2013
Vadí vám, když někdo říká, že se florbal hraje s hokejkou. Kamarád mi stále nadává, že neříkám florbalka... Rozčilujete se také?
Nevadí. Říkám tomu taky hokejka. Hrál jsem 12 let hokej, miluju ho, a proto pro mě bude florbalka vždycky hokejka.
Zlatan, 17. dubna 2013
Dobrý den, gratuluji k postupu do Superfinále, jsem rád, že někdo konečně porazil Tatran už v semifinále. Chci se zeptat, jestli vám nepřijde trošku nefér naskočit na poslední 3 zápasy sezóny a zároveň si užít největší zápas roku, když jste téměř celou dobu tým vedl ze střídačky? Některý hráč, který celou sezonu hrál teď asi bude muset sedět, když hrajete na jeho postu, ne? A nemyslíte si, že byste byl pro tým platnější pouze jako trenér? Díky
Samozřejmě, že tuto otázku, jestli nenastoupit, nebo ne, jsem si kladl hodně dlouho. Jsem rád, že mé rozhodnutí pomohlo tým nakopnout, že jsem nastoupil. Nebylo to plánované. Chtěl jsem sezonu dokončit už jen jako trenér a vážím si přístupu každého hráče, který je u nás náhradníkem. Vím, že není lehké být mimo sestavu, ale i tito hráči jsou velice důležití a potřební. Před každým zápasem řeším tuto situaci s daným hráčem a snažím se najít vhodný kompromis. V týmu máme 3 juniory, kteří stále nastupují za náš juniorský výběr, jenž stále hraje o záchranu v extralize. Tito hráči nejsou pokaždé na zápase áčka, takže se do sestavy vlezu i já bez toho, abych musel někoho vyřadit. Na Superfinále budou ale všichni přítomni na střídačce.
Tereza, 17. dubna 2013
Jste před Superfinále nervózní a jaká máte očekávání?
Nervózní nejsem, těším se velmi, bude to skvělá podívaná a budu se snažit si to naposledy maximálně užít.
Dýler Křikava, 17. dubna 2013
Honza Barák vám vychytá titul. Víte o tom a těšíte se?
Samozřejmě. Naše chobotnice bude v sobotu připravena a těším se na jeho excelentní výkon.
Peťa - bráška, 17. dubna 2013
Moc Ti fandím, můžeš mi ještě sehnat nějaký lístek na zápas, četl jsem, že už jsou všechny vyprodané. Chtěl bych podpořit tebe i Chodov. Víš jak jsi mi dal tu velkou fotku a co tam bylo vlastní rukou napsané. To si teď myslím o tobě!!!!! Ahoj Peťa
Nazdar, brácho. Lístek Ti samozřejmě seženu, když přijedeš. Prosím Tě, ten obraz nevoz, přijedu domů a kouknu, co je tam napsané, vážně si to nepamatuju.
Ekonom, 17. dubna 2013
Je pravda, že někteří hráči Chodova si už florbalem vydělávají? Jak jste na tom v tomhle ohledu vy?
Není pravda, že hráči si florbalem vydělávají. Pouze někteří hráči mají hrazené náklady na živobytí v Praze, jako cestovné a ubytování. Já osobně pracuji na 100% v jedné soukromé firmě a za hraní nedostávám ani korunu. Jako v každém jiném oddíle trenéři mají odměny a i u nás v Chodově to máme stejně nastavené.
Vladimír Důra, 17. dubna 2013
Ahoj Radime, zajimalo by me, o kom si myslis, ze je lepsi. Jendrisak nebo Tomasik? A Barak nebo Rytych? A premyslis, ze bys hral i za reprezentaci?
Za reprezentaci určitě nenastoupím. V sobotu to bude můj poslední aktivní zápas jako hráč, který je uveden v zápise. A srovnání? Matěj a Milan jsou oba výborní hráči, každý má své přednosti, nejde je porovnat. Ale myslím si, že oba můžou být jedni z hlavních opor reprezentace. A u gólmanů? Honza, alias Chobotnice ve vaně má svůj specifický styl a mate soupeře tím, že ani on sám neví, co udělá. David je určitě jeden z nejlepších brankářů na světě a těším se, až začne znovu chytat.
neznámý uživatel, 17. dubna 2013
Dobrý den, chci se zeptat, nastoupíte jako hráč do Superfinále nebo jen budete řídit hru z lavičky?
Dobrý den všem, zdravím vás. O tom, jestli nastoupím, rozhodne trenér, musím se ho zeptat. :-) S klukama netrénuju, spíš je vedu. Rozhodnu se v pátek večer.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Články odjinud


Články odjinud