Květoslav Šimek
10. dubna 2017 • 10:26

Parádní gesto fair play! Florbalový bouřlivák odvolal gól a přišel o finále

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve florbalovém světě patří Michal Jedlička (35 let) k největším bouřlivákům. Bývalý elitní útočník, který se Střešovicemi vybojoval pět mistrovských titulů, už nasbíral po přesunu na trenérskou střídačku řadu pokut, trestů a distanců za své emotivní výlevy vůči rozhodčím i hráčům. V semifinále dorostenecké ligy se ovšem trenér Bohemians blýsknul parádním gestem fair play. Opravil rozhodčí a zrušil gól svého týmu. Byť se možná právě tím v konečném důsledku připravil o postup do finále mistrovství republiky. Bohemians totiž nakonec padli s Black Angels v prodloužení 6:7.



„V takto významném utkání jsem něco podobného zažil opravdu poprvé a udělal bych to kdykoli znovu. Není správné vyhrávat podvodem,“ reagoval Michal Jedlička.

Klíčová situace se stala v 11. minutě první třetiny. Florbalisté Bohemians hráli za nerozhodného stavu 1:1 přesilovku a po střele z pravého křídla sudí pískali gól. Hráči Black Angels okamžitě reagovali, že míček v bráně neskončil. Po debatě s Michalem Jedličkou rozhodčí také „branku“ odvolali.

„Hned v první chvíli jsem viděl, že ten odraz míčku nebyl typický pro vstřelenou branku,“ popisoval Jedlička. „Abych si byl definitivně jistý, tak jsem se zeptal jednoho svého bývalého svěřence v hledišti, kterého jsem dřív trénoval a on mi naznačil, že to s největší pravděpodobností gól nebyl. Neměl jsem důvod mu nevěřit, protože je to hráč, kterého jsem de facto florbalově vychoval a on mi potvrdil mou původní myšlenku, že nešlo o regulérní branku.“

Podívejte se na "gól", který trenér Michal Jedlička férově odvolal
Video se připravuje ...

Jedlička proto sudím navrhnul, aby gól odvolali. „Zavolal jsem si rozhodčí a řekl jsem jim, že to gól nebyl, že ho odvoláváme. A oni mě poslechli, svůj původní verdikt změnili a branku neuznali.“

Bohemians nakonec v semifinále podlehli Black Angels 6:7 po prodloužení. A do bojů o zlato se nedostali. „Kluci mi to nevyčítali, stáli za mým rozhodnutím,“ říká Jedlička. „Každý chce vyhrávat a já obzvlášť, ale ne za každou cenu. Cítil bych se špatně, kdybych tu situaci nepřiznal tak, jak se ve skutečnosti stala.“

Florbalisté Bohemians nakonec vybojovali dorostenecký bronz. V duelu o třetí místo porazili Ústí nad Labem 6:4. „Třetí místo je pro nás velké zklamání, mrzí nás, že jsme nebyli ve finále. Ale za svým rozhodnutím ze semifinálového utkání proti Black Angels si stojím,“ dodal trenér Jedlička.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Články odjinud


Články odjinud