8. září 2014 • 11:14

Házenkáři Dukly porazili nováčka Litovel gólem v závěru

Autor: chf, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN KOLA | Gólem pět sekund před koncem zápasu vydřeli házenkáři Dukly vítězství 23:22 v úvodním kole extraligy na hřišti nováčka soutěže Litovle. Omlazený pražský celek pod vedením nového kouče Jana Josefa, který nahradil Pavla Pauzu, vedl v úvodu druhého poločasu o šest gólů, ale v závěru o náskok přišel. Isport.cz vám nabízí souhrn víkendového prvního kola házenkářské extraligy.



SOUHRN 1. KOLA HÁZENKÁŘSKÉ EXTRALIGY

SKP Frýdek-Místek – Sokol Přerov 37:26 (19:12)

V minulé sezoně šestý Frýdek-Místek si doma poradil s předposledním Sokolem Přerov 37:26, po poločase 19:12. Domácí se ujali vedení v první minutě utkání a už ho nepustili. Svůj náskok neustále navyšovali, desetigólového dosáhli ve 39. minutě, rekordního o 15 branek v 50. minutě.

Aleš Chrastina, trenér Frýdku-Místku: Z prvního utkání v sezoně jsou vždy obavy, ale šli jsme do něj s co největším odhodláním a soustředěním na vlastní výkon. S ním jsem byl v první půli spokojený, ve druhé jsme měli kolem 15. minuty hluchá místa. Jsem spokojený s body a se dvěma třetinami zápasu. Byli jsme jasně lepší a nebylo pochyb o našem vítězství, které mohlo být ještě vyšší.

Richard Buček, asistent trenéra Sokolu Přerov: K zápasu jsme nastoupili s velmi omlazeným a nezkušeným kádrem. Takže se nám nedařilo plnit to, co jsme si předsevzali. Soupeř nás přehrával především na spojkách, které jsme nedokázali ubránit. V útoku jsme se kvůli nesehranosti dopouštěli chyb.

Nejvíce branek: Hečko 9, Petrovský 6/1, Bosák, Klaban, Hardt po 5 - Buček 8, Pernička 6/3, Martinát 5. Rozhodčí: Nezbeda, Zelenka. Sedmimetrové hody: 2/1 - 6/4. Vyloučení: 6:4. Diváci: 432.


A.S.A Lovosice – KP Brno 27:26 (15:9)

V poslední sezoně bronzové A.S.A. Lovosice uspěly proti osmému KP Brnu v dramatické bitvě 27:26, po poločase 15:9. Hosté se sice ujali z prvního útoku vedení, pak vedli ještě jednou ve třetí minutě 2:1, ale poté, co domácí vzápětí vyrovnali, se karta otočila. Lovosičtí svůj náskok navyšovali až na šest branek, ale druhá půle vyšla lépe Brnu, které ve stíhací jízdě zápas zdramatizovalo do posledních sekund. V těch mohlo vyrovnat, ale nepřekonalo domácí bránící zeď.

Vladimír Šuma, trenér A.S.A. Lovosice: Jsme obrovsky spokojení s výsledkem a vítězstvím. Do 45. minuty jsme podali velmi dobrý výkon, kdy jsme byli koncentrovaní, agresivní a dovolím si říct i o třídu lepší. Ale v 45. minutě jako kdyby spadla opona, a následně jsme udělali devět technických chyb. Proto i kdybychom dnes vyhráli jen o půl gólu po tom dramatickém závěru, tak budeme šťastní. Jinak ale jde o dobrý základ do sezony.

Andrej Titkov, trenér KP Brno: Odehráli jsme v celém zápase jen dvacet slušných minut ve druhé půli, což nemohlo na celkové vítězství stačit. V prvním poločase tým nehrál to, co jsem po něm požadoval. V kabině jsme si to o poločase v klidu a konstruktivně vysvětlili a ve druhé půli hráči plnili moje pokyny a hráli to, co jsem po nich chtěl. Navíc nedělali chyby, proto jsme se blížili k vyrovnání. To se nám nakonec nezdařilo. Máme za to, že nám rozhodčí v závěru zápasu upřeli jasný sedmimetrový hod.

Branky: Motl 9, Hes 6, Klimt 4, Landa, Berka a Jonáš po 2, Chroustovský a Kolomazník po 1 – Hanták 8, Dostalík 4, Mičola a Kubis po 3, Hubáček a Zima po 2, Hajčman, Koubek, Aspridis a Weintritt po 1. Sedmimetrové hody: 0 - 2/2. Vyloučení 3:4. Diváci: 650.


Gumárny Zubří – Ronal Jičín 24:22 (14:11)

Deváté Gumárny Zubří porazily pátý Ronal Jičín 24:22, po poločase 14:11. Boj o každý posun skóre probíhal od začátku utkání. První branku zaznamenali hosté, ale domácí vzápětí vyrovnali a následně se ujali vedení. Hosté se však většinou dokázali dotáhnout a vyrovnat. Naposledy však na konci první půle na 11:11. Pak domácí nasadili k trháku a do půle svůj náskok navýšili na tři branky. Ve druhé půli se hosté přiblížili vyrovnání ve 45. minutě, kdy snížili na rozdíl jediné branky 19:18. Totéž se jim podařilo také o jedenáct minut později a navíc měli k „dispozici“ sedmimetrový hod. Ten však domácí gólman Petr Orság chytil. Vzápětí domácí výhru pojistil Tomáš Bechný a uzavřel skóre zápasu na 24:22.

Jiří Kekrt, trenér Gumáren Zubří: Přestože jsme byli neustále o krok vpřed, neměli jsme jistotu, že zápas pro nás dopadne vítězstvím, proto to bylo drama do posledních sekund. Šlo o typický zápas začátku soutěže, kdy se na obou týmech projela nervozita a netrpělivost hráčů. Navíc oba celky ještě nemají dostatečně zkušené kádry, což se projevilo v tom, že ani jeden tým nedokázal dokonat obrat v zápase. Nakonec jsme zaslouženě vyhráli, hlavně díky výkonu Martina Hrstky, který dodal mužstvu patřičný impuls.

Aleš Babák, trenér Ronalu Jičín: Po celých 60 minut se hrál vyrovnaný zápas. Domácí byli v prvním poločasu častěji do vedení, ale i nám se do něj podařilo dostat. Ale závěr půle jsme nezvládli, udělali jsme pár chyb a Zubří nám odskočilo o tři branky. Druhý poločas měl podobný průběh, kdy jsme se na jeden gól přiblížili. V samotném konci jsme neproměnili nejen dvě jasné šance, ale ani sedmimetrový hod a proto jsme ti méně šťastní, přestože jsme si zasloužili odvézt bod.


Tatran Litovel – Dukla Praha 22:23 (10:15)

Extraligový nováček z Litovle vstoupil do nejvyšší soutěže odvážně a proti čtvrtému týmu uplynulého ročníku Dukle Praha ještě v 15. minutě vedl. Pak podle trenéra domácích Lubomíra Krejčíře jeho svěřenci platili takzvanou nováčkovskou daň a předali vedení soupeři, který ho navýšil až na rekordní rozdíl šesti branek na začátku druhé půle. Poté však domácí zlepšili obranu, nastavili systém 0-6 a začali snižovat. V 53. minutě se přiblížili na dostřel jediného gólu ve skóre. A drama gradovalo v báječné atmosféře v posledních minutách, ba sekundách zápasu. V 60. minutě domácí vyrovnali. Jenže na bod přece jen nedosáhli, pět sekund před koncem utkání zajistil Dukle vítězství Diedonné Mubenzem. V domácím dresu se po roce vrátil k aktivní kariéře David Juříček, čtyřnásobný nejlepší házenkář republiky.

Lubomír Krejčíř, trenér Tatranu Litovel: Jsme smutní, protože jsme nedosáhli na bod. Výkon jsme předvedli dobrý, přestože ho hlavně v prvním poločase ovlivnila nervozita našich hráčů, kteří zaplatili takzvanou nováčkovskou daň. Ovšem ve druhé půli jsme po zvýšeném důrazu dostali Duklu pod tlak a v obranném systému 0–6 sahali po bodu. Pro nás jde o velmi dobrý vstup do extraligy, zápas nám ukázal, že můžeme hrát se všemi týmy a na domácím hřišti sahat po bodech, které budeme potřebovat k naplnění našeho hlavního cíle, tedy udržení se v extralize. Jsme však na začátku dlouhé cesty a věříme, že nebude jen na jednu sezonu.

Jan Josef, trenér Dukly Praha: Po našem vlažném začátku jsme se vrátili do hry a hráči začali plnit úkoly, na kterých jsme se domluvili, což se projevilo otočením skóre. Ve druhém poločase se hráči zřejmě začali bát a přestali útočit. K tomu dělali chyby v obraně. Ve šťastném závěru jsme skóre překlopili na naši stranu. Jinak si myslím, že Litovel nepůsobí jako klasický nováček, protože má kádr dobře doplněný hráči s velkými zkušenostmi a myslím si, že potrápí spoustu soupeřů.


Cement Hranice - Zlín 25:20 (12:9)

Vicemistr posledního extraligového ročníku a vstoupil proti posledně desátému Zlínu lépe a ujal se vedení. A jen jednou za celé utkání soupeři dovolil, aby vyrovnal – v 10. minutě na 4:4. Pak už domácí vládli a svůj náskok navyšovali. V poločase na tři branky, na konci ne pět.

Libor Hrabal, trenér Cementu Hranice: Jsme rádi, že se nám v prvním zápase nového ročníku podařilo zvítězit. Zpočátku to bylo nervóznější od některých našich mladších hráčů, ale naštěstí ti zkušenější dokázali vývoj utkání pohlídat. Ubránili jsme první vlnu Zlína, a protože jsme soupeře příliš nepouštěli do útoků, tak jsme navyšovali náskok. Výborně nám zachytal Josef Kučerka. Ve druhém poločase jsme měli dost zkušeností, abychom náskok ubránili a ještě pošetřili síly. Jde o naše zasloužené vítězství.

Jiří Mičola, trenér Zlína: Věděli jsme, že nastupujeme proti velmi kvalitnímu soupeři, takže prohra o pět branek není zase až tak vysoká. Přestože jsme prohráli, jsem spokojený s obranou, která fungovala. V čem jsme zaostávali, a soupeř nás přehrával, tak byly postupné útoky. Oni v nich získávali, my jsme byli ukvapení. Dále musíme pracovat na zlepšení kombinace, protože bylo až příliš znát, že jsme se sehrávali jen sedm týdnů a hráči si příliš nevěřili, takže máme na čem pracovat.

Branky: Rachač 8/2, Hastík 5, Gřes 4, Saminec 3, Brož a Třeštík po 2, Margla 1– Indrák a Zbránek po 4, Kafka 3, Píšek, Žůrek, Poloz a Doležel po 2, Buček 1. Sedmimetrové hody 2:0, Vyloučení 3:4. Diváci: 215.


Tabulka:

1. Frýdek-Místek 1 1 0 0 37:26 2

2. Hranice 1 1 0 0 25:20 2

3. Plzeň 1 1 0 0 34:32 2

4. Zubří 1 1 0 0 24:22 2

5. Lovosice 1 1 0 0 27:26 2

6. Dukla Praha 1 1 0 0 23:22 2

7. KP Brno 1 0 0 1 26:27 0

8. Litovel 1 0 0 1 22:23 0

9. Karviná 1 0 0 1 32:34 0

10. Jičín 1 0 0 1 22:24 0

11. Zlín 1 0 0 1 20:25 0

12. Přerov 1 0 0 1 26:37 0

Program 2. kola:

čtvrtek 11. září – 19.00 hodin: KP Brno –Frýdek-Místek
sobota 13. září – 16.30 hodin: Dukla Praha – Cement Hranice
neděle 14. září – 10.30 hodin: Baník OKD Karviná – Gumárny Zubří, Talent M.A.T Plzeň – Sokol Přerov; 16.00 hodin: Zlín – A.S.A Lovosice; 17.00 hodin: Ronal Jičín – Tatran Litovel.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 1 (čtvrtfinále)
Články odjinud


Články odjinud