8. ledna 2009 • 23:00

Házenkáři porazili Katar

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští házenkáři vstoupili do mezinárodního turnaje v Paříži dnešním vítězstvím 29:26 nad celkem Kataru. Výběr české extraligy doplněný o některé legionáře rozhodl o svém úspěchu až v závěrečných minutách, kdy zlomil vyrovnaný stav.



Češi vstoupili do zápasu náporem a záhy vedli 5:1. Pak se ale soupeř zlepšil a otočil na 7:8. V úvodu druhé půle dokonce Katar odskočil až na 12:16, když dokázal využít dvou českých vyloučení. Český výběr ale opět srovnal krok a nakonec rozhodl jeho trhák za stavu 23:23. Trenér Jiří Mika vyzdvihl vydařený úvod.

"Dařila se nám spolupráce obrany a brankáře a soupeři jsme utekli hlavně díky dobrému přechodu do protiútoku. Pak jsme bohužel ztratili koncentraci, nedali jsme spoustu vyložených šancí a kupili technické chyby. Náskok soupeře nenarostl jen díky dobře chytajícímu Krupovi," uvedl na svazovém webu.

"Ve druhé půli se nám kromě úvodu začalo opět dařit, zodpovědně pracovala obrana a vybojovali jsme cenné vítězství," dodal Mika, který ve Francii vede tým spolu s Jaroslavem Hudečkem. Jejich svěřence čeká v pátek duel s Tuniskem a v neděli utkání o konečné umístění.

Turnaj házenkářů v Paříži:

Česko - Katar 29:26 (12:12)

Sestava a branky Česka:
Krupa, Mrkva, Petržala - Hrstka 9/2, Landa 2, Mika, Hradil 2/1, Bečvář 1, Šíra, Stehlík 4, Kotrč 1, Číp 3, Linhart 3, Řezníček 2, Horák 1, Prachař 1. Nejvíce branek Kataru: Hadžálí 5, Hádí 4. Rozhodčí: Borroti, Guignart (oba Fr.). Sedmimetrové hody: 6/3 - 4/1. Vyloučení: 6:6. Diváci: 700.

Srbsko - Island 31:28

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 1 (čtvrtfinále)
Články odjinud


Články odjinud