14. března 2020 • 20:56

Dvořák zvládl premiéru v UFC! V dramatu se Silvou vyhrál na body

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
VŠECHNA VIDEA ZDE

Skvostná premiéra! Český bojovník David Dvořák má za sebou debut v UFC. Na turnaji UFC Fight Night 170 v brazilském hlavním městě Brasília, který se kvůli pandemii koronaviru pořádal bez diváků, v dramatickém a náročném tříkolovém boji s Brunem Silvou vyhrál na body. Vítěznou sérii tak natáhl na 14 triumfů v řadě.



Pekelná bitva, zakončená českou výhrou na body. David Dvořák předvedl během prvního zápasu v UFC perfektní výkon. Jeho protivníkem byl přitom tvrdý brazilský bojovník Bruno Silva. Dvořák měl ale zápas pevně v rukou. Sice jej soupeř několikrát dostal do nepříjemné situace, ale sedmadvacetiletý Čech si vždy dokázal rychle poradit.

V závěru prvního kola například inkasoval tvrdý kop na bradu. V dalších dvou kolech měl však navrch a těsné vítězství mu přiřkli všichni rozhodčí. Bijec z Hradce Králové si tak připsal 18. výhru z 21 zápasů.

Devětadvacetiletý Silva, pro nějž se jednalo o druhý duel v UFC, prohrál popáté z 15 soubojů.

Dvořák navíc dokázal, co zatím žádný Čech před ním. Je totiž prvním z tuzemských válečníků, kdo vyhrál svou první bitvu v nejslavnější lize. To se nepodařilo Karlosi Vémolovi, Viktoru Peštovi, ani Lucii Pudilové. Dokázal to zatím pouze Machmud Muradov, který je sice členem českého gymu, ale je rodákem z Uzbekistánu.

„Super! Mám fakt radost. A je to o to lepší, že porazil Brazilce doma. David to urval na pána,“ zhodnotil zápas Vémola. „Gratulace, je vidět, že se připravil opravdu zodpovědně,“ řekl zápasník Jiří Procházka, který s UFC v lednu podepsal smlouvu.

David Dvořák zvládl úspěšně premiéru v UFC. Na body porazil Brazilce Bruna Silvu.
David Dvořák zvládl úspěšně premiéru v UFC. Na body porazil Brazilce Bruna Silvu.

Komorní turnaj. Tak proběhla akce UFC Fight Night 170 v hlavním městě Brazílie. Kvůli hrozbě koronaviru se totiž galavečer pořádal bez přítomnosti diváků. Chyběly tak výbuchy potlesku a pokřiky fanoušků. Průběhem zápasů byly slyšet jen povely trenérů s velikou ozvěnou.

Sledovat prázdnou halu Nilson Nelson Gymnasium pro jedenáct tisíc diváků bylo hodně zvláštní. Akce byla odlišná i tím, že se jí neúčastnil slavný moderátor Bruce Buffer, nahradil jej Joe Martinez.

Šachista ranařem! Triumfátor Dvořák v pořadu Fight! promluvil o trablech s XFN i vábení dopingem
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud