Ondřej Němec
8. března 2020 • 09:20

Na UFC se bučelo a pískalo. Veterán zklamal, vřavu předvedly ženy

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zklamání! Na duel Israel Adesanya vs. Yoel Romero, jenž zakončil turnaj UFC 248, se nebude vzpomínat v dobrém. Prvně jmenovaný rodák z Nigérie titul obhájil, aniž by ho to stálo příliš sil. Čekalo se přitom, že dvaačtyřicetiletý veterán z Kuby udělá vše pro to, aby šampionský pás získal. Zápas ale neměl energii a diváci ho ohodnotili pískotem a bučením. To souboj o ženský titul mezi Číňankou Weili Zhangovou a Joanna Jedrzejczyková byl jednou z nejlepších bitev poslední doby. Když slavná Polka opouštěla oktagon v Las Vegas, byla k nepoznání.  



Měla to být tvrdá bitva, jaká se hned tak nevidí, nakonec se jednalo o celkem ostudnou podívanou. Dvaačtyřicetiletý Yeol Romero, veterán UFC dostal možnost bojovat o titul střední váhy s šampionem Israelem Adesanyou. Očekávalo se, že takové šance využije naplno a nechá v zápase duši. Nestalo se. A duel si vysloužil bučení a pískot diváků.

Úvod souboje byl zcela ve jménu taktiky. Romero zaujal postoj s boxerským krytím a prakticky se nepohnul. První dvě minuty zápasu se tak soupeři vůbec nedotkli.

Romero šetřil údery, nicméně hned jeden z prvních kontrů trefil velmi tvrdě. Adesanyou to ale výrazně neotřáslo. Dvě minuty před koncem druhého kola se Romero vrhl do rychlého útoku a tlačil před sebou šampiona kombinací háků. Ten se ale z přívalu ran dokázal celkem snadno vymanit.

Diváci průběžně dávali najevo nespokojenost s děním v kleci bučením a pískáním. A vyzyvatel Romero na obhájce občas vyplazoval jazyk.

„Dostali jste zaplaceno za šampionský zápas, tak divákům něco předveďte,“ řekl bojovníkům rozhodčí Dan Miragliotta před čtvrtým kolem. Rada ale nebyla vyslyšena. Ani zbytek duelu nenabídl příliš akce.

Na duel Israel Adesanya vs. Yoel Romero, jenž zakončil turnaj UFC 248 se nebude vzpomínat v dobrém.
Na duel Israel Adesanya vs. Yoel Romero, jenž zakončil turnaj UFC 248 se nebude vzpomínat v dobrém.

Ve čtvrtém dějství byl zápas dokonce pozastaven kvůli nepovolenému úderu „eye poke“ – šampion trefil Romera prsty do oka. Dvaačtyřicetiletý válečník ale mohl pokračovat v boji. Jen několikrát pak vypálil proti šampionovi, Adesanya se mu ale vždy dokázal hbitě vysmeknout. A sám naopak pravidelně trefoval kopem vyzyvatele do pravého stehna a celkově vyvíjel větší aktivitu údery.

Výsledek střetu dvou velikých jmen tak nikoho nepřekvapil, neporažený šampion si připsal devatenáctou výhru. „Udělal jsem, co jsem musel, abych vyhrál tento boj,“ řekl třicetiletý vítěz. „Věděl jsem, že to tak bude, že bude jen 25 minut vyčkávat. Když nemáte dobrého tanečního partnera, tak nemůžete udělat dobrý zápas.“

O dvanáct let starší Romero předvedl paradoxně nejvíc energie až v pozápasovém rozhovoru, kdy svým typickým přidušeným hlasem vyčítal špatnou kvalitu střetu jen soupeři.

Pachuť z hlavního zápasu turnaje UFC 248 každému divákovi ale určitě zažene, když si vzpomene na titulový ženský duel slámové váhy. Majitelkou pásu dál zůstává Číňanka Weili Zhangová, ale slavná polská bojovnice Joanna Jedrzejczyková ji dokázala být vyrovnanou soupeřkou.

Obě bojovnice si permanentně vyměňovaly tvrdé údery a kopy. Zhangová ale přeci jen dokázala, že je o něco tvrdšího ražení a svými pěstmi změnila vzhled vyzývatelky. Když Jedrzejczyková opouštěla oktagon, byla k nepoznání, její čelo zalil veliký otok. „Jako by mi hlava vypínala a zapínala,“ okomentovala poražená zápasnice, jak se ke konci duelu cítila.  

Zhangová po výhře poslala vzkaz do rodné země, v němž vyjádřila podporu v boji s koronavirem.

Když Jedrzejczyková opouštěla oktagon, byla k nepoznání, její čelo zalil veliký otok.Foto twitter.com

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud