Marek Stodůlka
4. října 2020 • 13:20

Nestárnoucí Holmová! Bývalá šampionka přidala další dominantní vítězství

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Večer ve znamení žen. Poprvé totiž při turnaji UFC on ESPN 16 uzavíraly akci na bojovém ostrově v Abú Zabí. Američanka Holly Holmová si po bezchybném výkonu připsala čtrnácté vítězství v kariéře a přiblížila se zpět k titulu bantamové váhy. „Jsem za to velmi vděčná. Děkuji UFC, že nám věřili, abychom nesly na ramenou celou kartu,“ okomentovala Holmová po vítězství nad Irene Aldanovou, kterou přemohla na body.



Ženská bantamová divize je v UFC jednou z nejméně obsazených. I proto stačí zápasnicím pár vítězství, aby dostaly titulovou šanci. To mohlo potkat i Irene Aldanovou, prezident UFC Dana White se totiž nechal slyšet, že pokud přejde přes Holly Holmovou, bude další, kdo se o šampionský pás utká. Nestalo se. Mexičanka, která před dvěma lety porazila také Lucii Pudilovou, prohrála všech pět kol.

Američanka totiž nastoupila skvěle připravena. V boji na nohou kontrolovala vzdálenost dobrým pohybem a kontry, navíc vytasila tajnou zbraň, strhy na zem. Málokdo čekal, že by si právě Holmová libovala v tahanicích na zemi, Aldanová na tento způsob boje ale nedokázala najít recept. V každém kole se bývalé šampionce podařila strhnout soupeřku k podlaze, kde kontrolovala pozici a zasazovala údery.

„Věděla jsem, že to bude takhle probíhat. Dodržovala jsem taktiku a nehrnula se do ničeho hloupého. Každý úder může znamenat konec zápasu,“ řekla Holmová v rozhovoru, které se na bojovém ostrově opět provádějí přímo v kleci, a ne prostřednictvím videa, jak tomu bylo kvůli pandemii koronaviru doposud. „Scházel jenom knockout. Knockout je vždy nejlepší způsob, jak ukončit zápas, hned za ním je naprostá dominance. Není pochyb o tom, kdo dneska vyhrál,“ dodala.

A nutno dát devětatřicetileté zápasnici za pravdu. Rozhodčí nabodovali zápas 50-44, 50-45 a 50-45 v její prospěch. Připsala si tak druhé vítězství v řadě, naposledy padla s šampionkou Amandou Nunesovou v červenci loňského roku. Po takto dominantním výkonu by se tak mohla dočkat odvety, sama se však nikam nehrne. „Pořád pracuji, abych se zlepšovala a šla dopředu. Uvidíme, co se stane v budoucnosti,“ zakončila Holmová pozápasovou řeč.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud