Marek Stodůlka
13. ledna 2022 • 19:31

Změna pro Dvořáka. V UFC místo Číňana vyzve nasazeného Brazilce

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měl bojovat s čínským postojářem. Soupeřem Davida Dvořáka však nebude Su Muaderji, ale brazilský komplexní bijec Matheus Nicolau. Pro rodáka z Hradce Králové půjde prozatím o nejtěžší zkoušku v UFC, po třech vítězstvích v nejslavnější lize světa poprvé narazí na protivníka z top desítky žebříčku. Střet je naplánován na 26. března a měl by se uskutečnit v Columbusu na turnaji UFC on ESPN+ 63.



Krystalizuje se další velmi zajímavý turnaj pro české fanoušky. Mnoho z nich už si datum 26. března zaškrtlo v kalendářích, když vyšlo najevo, že hlavním střetem večera bude bitva polotěžkých vah Jana Blachowicze a Aleksandara Rakiče. Jde totiž o dva bojovníky, kteří nebezpečně krouží kolem Jiřího Procházky. Včera navíc přišlo oznámení, že Česká republika se akce přímo zúčastní. David Dvořák vyzve Matheuse Nicolaua z Brazílie.

Devětadvacetiletý rodák z Belo Horizonte táhne momentálně šňůru čtyř vítězství a v žebříčku muší divize figuruje na osmé příčce. Pro Českou jedničku ve váze do 57 kilogramů půjde o nejtěžší životní výzvu.

Dvořák se měl původně utkat ze Su Muaderjim z Číny již v loňském roce. Protivník však nebyl schopen nastoupit kvůli táhlým zraněním ruky. Duel se tak přesunul na letošní únor, ale ani k tomuto datu by nakonec nebyl sok fyzicky způsobilý. Proto se musel tým z Hradce Králové poohlédnout po náhradě.

Nicolau dával pro organizaci největší smysl. Je umístěný pouhé dvě pozice před Dvořákem, navíc v blízkém termínu neměl domluvený žádný zápas. V kariéře už porazil například nebezpečného Manela Kapeho z Portugalska nebo veterány UFC Louise Smolku a v poslední absolvované bitvě také Tima Elliotta. Vítěz střetnutí pravděpodobně poskočí na hranici top pětky divize.

Žebříček muší váhy UFC

Šampion: Brandon Moreno (Mex.)

1. Deiveson Figueiredo (Braz.)

2. Askar  Askarov (Rus.)

3. Alexandre Pantoja (Braz.)

8. Matheus Nicolau (Braz.)

10. DAVID DVOŘÁK

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud