17. prosince 2022 • 23:12

Dvořák podruhé padl v UFC. Ale zaujal výdrží, soupeř mu málem upáčil ruku

Autor: ČTK, mas
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český bojovník David Dvořák podruhé v nejprestižnější organizaci MMA prohrál na body. Na galavečeru UFC Fight Night v Las Vegas nestačil na portugalsko-angolského bijce Manela Kapu. Čech sice zaujal velkou výdrží, když neodklepal tvrdé páčení ruky už v prvním kole, ale rozhodčí měli o vítězi jasno. „Moc mě mrzí, že jsem to nezvládnul. Nechal jsem tam vše a za nic na světě bych se nevzdal, ale bohužel to bylo na výhru málo!“ vzkázal pak český bojovník fanouškům.



Třicetiletý Dvořák tak zřejmě vypadne z elitní desítky v muší váhové kategorii, o rok mladší Kape, jenž má i portugalské občanství, se do ní naopak posune.

Kape vykročil za výhrou již v prvním kole, v jehož závěru se mu málem podařilo duel předčasně ukončit. Dvořák ale útok na levé rameno ustál a od lékaře následně dostal i povolení pokračovat v boji. Tento moment nicméně vyvolal vlnu ohlasů na sociálních sítích. Fanoušci nechápali, že český bojovník páčení neodklepal.

Ve druhém kole byl ale viditelně limitovaný a bývalý šampion japonské organizace Rizin měl navrch. Několikrát Dvořáka přesně zasáhl a dostal i na zem. Předčasně ukončit zápas se Kapemu nepodařilo, i proto, že jej ve třetím kole spíše kontroloval s vědomím, že rozhodčí jej bezpečně označí za vítěze, což se také stalo.

Dvořák si tak připsal druhou porážku za sebou, na konci března jej porazil Brazilec Matheus Nicolau.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud