Marián Šustr
1. června 2023 • 19:45

Dvořákovi se náhle mění soupeř. David ho ukončí do dvou kol, věští trenér

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z veterána na nováčka. Davidu Dvořákovi se poslední chvíli mění soupeř. Místo zraněného Matta Schnella se mu postaví australský talent Steve Erceg. Český bojovník se už 10. června pokusí zlomit sérii porážek a potvrdit svou pozici desítky v muší váze. Pro Australana to bude premiéra v největší světové organizaci a to hned na velkolepém turnaji UFC 289 ve Vancouveru.



David Dvořák měl do svého šestého zápasu v UFC nastoupit proti světové osmičce Mattu Schnellovi. Ten se však zranil, a tak do zápasu na poslední chvíli naskakuje talentovaný Steve Erceg, pro kterého to bude první zápas mimo Austrálii. Na domácí scéně si vybudoval úctyhodnou bilanci devíti vítězství a pouze jedné prohry. Český bijec po porážkách s Nicolauem a Kapem potřebuje ve Vancouveru jasně vyhrát, aby potvrdil, že patří mezi absolutní špičku.

„Je to pro nás dobrý matchup. Samozřejmě kdokoliv je v UFC, tak je nebezpečnej, ale David je desítka v žebříčku a soupeř je někde kolem osmdesátky. Stylisticky je pro nás Erceg parádní a navíc bude muset absolvovat skoro dvacetihodinový let z Austrálie, což může mít na jeho výkon nějaké dopady,“ říká Dvořákův trenér Jan Stach.

Tým českého bojovníka věří, že Dvořákova všestrannost souboj rozhodne. „Erceg je čistý zemař.  Z toho, co jsem viděl, má velmi špatný pohyb a v postoji je hodně otevřený, aby inkasoval nějaké tvrdé údery. Má velmi dobrý wrestling, ale myslím si, že s takhle jednodimenzionální hrou a soupeřem jako je David po plné přípravě, to bude mít hodně těžké, aby se prosadil,“ hodnotí Stach a přidává predikci: „David ho ukončí technickým KO nejpozději ve druhém kole.“

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud