18. března 2017 • 19:10

Fantastická řežba v UFC! Pudilová zbila Linu do krve, přesto prohrála

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Neskutečný debut v UFC předvedla česká MMA bojovnice Lucie Pudilová. V zápase s Linou Länsbergovou zcela ovládla třetí kolo a nebyla daleko od knockoutování soupeřky. Rozhodčí však první dvě vyrovnaná kola připsali Švédce, která na rozhodnutí vyhrála. "Lucko, já si myslím, že skutečnou vítězkou jsi ty," uznala pak sama Länsbergová těsně po zápase.



Stala se první Češkou, která se probojovala do slavné UFC. A přestože o zápase věděla jen týden, za svůj výkon se stydět rozhodně nemusí. Teprve dvaadvacetiletá Lucie Pudilová si splnila svůj sen a utkala se v nejprestižnější MMA organizaci světa s o třináct let starší Švédkou Linou Länsbergovou.

Už během pátečního vážení byla na Pudilové znát obrovská nervozita. A i když vypadala nejistě i při nástupu do oktagonu, během zápasu se téměř okamžitě přenesla do bojového módu a sebevědomou Švédku pořádně potrápila.

Nejlepší česká MMA bojovnice Lucie Pudilová
Nejlepší česká MMA bojovnice Lucie Pudilová

Už v prvním kole Pudilová ukázala, že se nenechá jen tak rozhodit. Dokázala rozdat několik přesných úderů i kolen, pokusům soupeřky o delší klinč úspěšně odolávala. Jestliže bylo první kolo více než vyrovnané, druhé se přiklonilo na stranu Länsbergové. Přestože se dokázala česká bojovnice většině úderů vyhnout, dostala ji Švédka ke konci druhého kola na zem a celkově byla ve druhém kole o něco aktivnější.

Před třetím kolem byla na obou bojovnicích znát únava. Při otázce trenéra Ladislava Erdélyiho "Jak jsi na tom?" odpověděla Pudilová stručně a jasně: "Špatně." I přesto se však dokázala neuvěřitelně vyhecovat a předvedla jedno z nejlepších kol večera.

Hned na začátku kola jeden z úderů spustil Länsbergové krev, po chvilce už na jedno oko vůbec neviděla a k ukončení zápasu neměla daleko. Přestože se nedokázala do Pudilové ani jednou pořádně trefit, dokázala vydržet až do konce zápasu.

Jelikož první dvě vyrovnaná kola připsali rozhodčí Lině Länsbergové, nedokázala Pudilová ani svou jasnou nadvládou v tom třetím změnit výsledek. Ve svém debutu v UFC tak prohrála na body a její úsilí hned po zápase ocenila i soupeřka a diváci v londýnské O2 areně, kteří po výsledku začali pískat. "Lucko, pojď ke mně. Lucie, já si myslím, že skutečnou vítězkou jsi ty," řekla Länsbergová do mikrofonu hned po skončení zápasu.

"Lucie je stále pořád hodně mladá a opravdu patří do UFC, tak jí pořádně sledujte. Má před sebou skvělou budoucnost, vždyť je to ještě dítě," složila poklonu pětatřicetiletá Länsbergová.

První Češka v UFC vyrazila do vesmíru. Zatím to tak neberu, říká Pudilová
Video se připravuje ...

Česká jednička v MMA Pudilová: Pomáhá mi, když mě muži při tréninku nešetří
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud