11. září 2017 • 11:20

Šampionkou UFC zůstala Nunesová. Ani mě netrefila, zlobila se soupeřka

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jejich zápas byl už dlouho očekávaný a fanoušci se těšili na velkou bitvu o titul šampionky UFC v bantamové váze. Pokud ale počítali s tvrdým bojem, museli ze zápasu odcházet zklamaní. Víc než to, obě bojovnice předváděly taktický souboj, během kterého jen čekaly na chybu té druhé. Výhru nakonec brala současná šampionka Amanda Nunesová, s čímž se Valentina Ševčenková nedokázala smířit. Tvrdí totiž, že v utkání byla mnohem lepší a měla vyhrát ona. „Vůbec nic nepředvedla, ani jeden úder,“ rozčilovala se.



Odveta mezi šampionkou Amandou Nunesovou a vyzyvatelkou Valentinou Ševčenkovou byla už dvakrát zrušená. Naposledy tomu tak bylo kvůli drastickému vážení brazilské bojovnice, která v den zápasu zkolabovala a ze zápasu odstoupila.

Obě bojovnice mají skvělou zápasovou bilanci. Zatímco Nunesová z patnácti zápasů prohrála jen čtyřikrát, naposledy v září v roce 2014, Ševčenková ze čtrnácti zápasů prohrála jen třikrát a z toho dvakrát právě s brazilskou šampionkou.

Jejich druhý zápas ale nebyl zrovna tou velkou bitvou, ve kterou fanoušci doufali. Celých pět kol si obě bojovnice dávaly pozor a spíše jen čekaly na chybu té druhé. Ve výsledku si tak obě vyměnily jen pár ran a kopů a boj se nijak často nepřesouval ani na zem.

Zápas nakonec vyhrála těsně Nunesová, pro její výhru se rozhodli dva ze tří rozhodčích. To však naštvalo ukrajinskou bojovnici, která je přesvědčená, že měla vyhrát ona. „Já opravdu nechápu, jak mohlo jít vítězství na druhou stranu. Za dva takedowny v pěti kolech? Netrefila mě ani jednou. Nic podstatného. Podívejte se na její obličej. Její nos je z mých úderů červený. Proč je stále šampionkou? Nerozumím tomu,“ kroutila Ševčenková hlavou na pozápasové tiskové konferenci.

„Dokonce, i když jsem byla na zemi, tak jsem dokázala tvrdě kopat. Opravdu nechápu, proč vyhrála ona. Na zemi jsem ji dala víc úderů, ona jenom držela pozici, nic víc. Já ji tvrdě zasáhla. Tohle je důkaz, že jsem ji zasáhla tvrdě,“ ukazovala na krvavou ránu na holeni.

Z Nunesovou prohrála už podruhé a je to teprve druhá bojovnice, kterou neporazila. Doufá tedy, že bude mít možnost i do třetice. „Příští zápas určitě vyhraju. Vyhrála jsem i tenhle, zcela nesouhlasím s výsledkem. Respektuji rozhodnutí sudích, ale nesouhlasím s tím,“ vzkázala.

Šampionka UFC Amanda Nunesová v boji s Valentinou Ševčenkovou
Šampionka UFC Amanda Nunesová v boji s Valentinou Ševčenkovou

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud