8. září 2017 • 18:16

Šampion UFC Jones měl v těle znovu steroidy. Zklamal jsi nás, vzkazují fanoušci

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po dopingové aféře, během které přišel o titul šampiona UFC, se Jon Jones dokázal vrátit ve velkém stylu. Hned v prvním zápase po roční pauze vyzval držitele titulu Daniela Cormiera a ve třetím kole ho knockoutoval. Obrovský návrat velikána oslavovali všichni fanoušci MMA, ale ne dlouho. Jones po zápase neprošel dopingovou kontrolou, v těle měl znovu anabolické steroidy. A co mu fanoušci prominuli poprvé, už podruhé zřejmě většina z nich neudělá.



Kariéra Jona Jonese je neskutečná, v UFC do dnes prohrál jen v jediném zápase (proti Mattu Hamillovi v roce 2009), třiadvacet zápasů pak vyhrál. Od roku 2011 držel titul lehčí těžké váhové kategorie a přišel o něj až před rokem, kdy mu v těle našli steroidy. Po roční pauze však fanoušky nezklamal. Vrátil se ve stejné formě, v jaké odešel a hned v prvním zápase vybojoval svůj titul zpátky.

Jenže to vypadá, že si ho dlouho neudrží. Nepoučitelnému bojovníkovi totiž našli v těle Turinabol, tedy druh anabolického steroidu. A pokud se pozitivní testy potvrdí, dostane zřejmě delší trest, než naposledy.

O Jonesově nevině se snažil přesvědčit fanoušky jeho agent Malki Kawa. Ten připomněl, že Jones prošel krevními testy, pozitivní měl jen vzorek moči. Když byl navíc testován naposledy, byl čistý. „Je to pro mě divné. Tři týdny před zápasem prošel sedmi neohlášenými testy a ten, kterým neprošel, byl jediný ohlášený. UFC to ví, prošel šestým i sedmým testem, v jeho systému nic není,“ tvrdí agent.

Na slova Jonesova agenta hned reagoval i Ariel Helwani, tiskový mluvčí USADA. „Můžeme potvrdit, že Jones poskytl 6. a 7. července vzorek moči a krve a vše z toho bylo negativní. Dne 28. července byl jeho vzorek moči pozitivně testován na turinabol, po boji pak poskytl vzorek krve, který byl negativní. Zakázaný anabolický steroid Turinabol je prokazatelný pouze v moči a ne v krvi. Močové a krevní obrazy jsou navzájem doplňovány a pro stejné látky se nedělají,“ vysvětlil. „Důležité je ale připomenout, že Jones je nevinný do té doby, než projde řádným procesem.“

O jeho vinně či nevinně si však nejsou jistí jeho fanoušci. Ti mu pozitivní testy vyčítají, na twitteru si z něj navíc dělají srandu. Pod jeho status, do kterého napsal „Můj život je váš, nechte svou vůli uskutečnit,“ se začali fanoušci předhánět, kdo vymyslí vtipnější reakci. „Dopis od Jona steroidům,“ poznamenal sarkasticky jeden z nich. „Tohle je vaše prohlášení pro USADA?“ napsal další. „Možná bys měl prosit Ježíše, aby zařídil tvůj vzorek B čistým,“ radil další.

Ne všichni si z něj ale dělají srandu. Najde se hodně takových, kteří mu dřív fandili a další steroidová kauza je zklamala. „Byl jsi mým oblíbencem od doby, kdy jsem tě viděl poprvé. Porazit se můžeš jenom ty sám, já jsem už viděl dost. Je to ostuda pro nás všechny,“ vytkl mu fanoušek Wayne Hudgins. „Tvůj život je jen tvůj, tak nad ním převezmi dop*dele kontrolu,“ vzkázal mu Christian Summers. Další z nich mu poslal své přání: „Prosím, přestaň brát steroidy, Jone.“ Někteří s ním ale nemají žádné slitování a jasně mu vzkázali, co si o něm myslí: „Jsi podvodník.“

Jonese ještě čeká testování druhého vzorku. Do té doby, než USADA rozhodne o jeho vinně či nevinně, je stále platným šampionem UFC.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud