Ondřej Němec
4. prosince 2017 • 11:54

Petr „Monster“ Kníže nastoupí na XFN 6 v mimořádné válce generací

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dlouhou dobu patří do špičky českého MMA. Je uznávaným trenérem a stále zároveň skvělým zápasníkem. A právě své zápasnické kvality znovu předvede čtyřicetiletý Petr „Monster“ Kníže již tento čtvrtek v pražské O2 areně v rámci obřího galavečera XFN 6. Porovná přitom síly s o patnáct let mladším Davidem Kozmou, který je považován za jednoho z nejtalentovanějších mladých bojovníků. 



Jeho duel s Karlosem Vémolou v roce 2013 byl jednou z nejsledovanějších bitev v českém MMA. Ač tehdy Petr Kníže nastupoval do souboje jako náhradník a měl na přípravu pouze tři týdny, na nic se nevymlouvá a přiznává, že měl český Terminátor navrch a právem vyhrál. „Monster“ Kníže však tehdy předvedl skvělý výkon a sklidil zasloužené uznání. 

I když si před zápasem nemohli přijít na jméno, po rozhodnutí o vítězi se stali přáteli a jeden druhého jen chválí. „Monster zasvětil MMA život. Ještě jsem neviděl někoho, kdo by strávil v gymu tolik času, jak on a dokázal tolik s takovým handikepem,“ nešetří uznáním Vémola a upozorňuje přitom na fakt, že Kníže dosáhl v zápasení mimořádných úspěchů i přes téměř nehybnou pravou nohu, kterou si poranil při pádu z osmi metrů.

Petr "Monster" Kníže poradil Ondrušovi, jak na Vémolu
Video se připravuje ...

„V jeho věku s takovým zraněním by toho každý dávno nechal, ale on s přehledem dál mlátí mladý kluky. Tak dopadne i Kozma. Je sice talent, ale Monster je pro něj moc velký sousto. Na takové zápasy má ještě tak rok dva čas,“ tipuje výsledek souboje generací mezi čtyřicetiletým Knížetem a pětadvacetiletým Kozmou legendární bijec. 

Vstupenky na XFN 6 v O2 areně ZDE>>> 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud