Ondřej Němec
4. května 2019 • 15:04

Krvavá bitka v Rusku! Šampion Kozma ukořistil výhru na turnaji RCC

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zahraniční mise splněna! Tak může šampion organizace OKTAGON MMA ve veltrové váze David Kozma hodnotit výjezd do ruského Čeljabinsku. Na turnaji RCC se mu totiž podařilo na body porazit tamního bijce Alexeje Šurkjeviče. Jednalo se o velmi aktivní bitku, v jejímž třetím kole českému zápasníkovi vydatně tekla krev z jizvy na obočí.



„Je to tam!“ zněla spokojená slova Davida Kozmy po zápase na ruském turnaji RCC. Dokázal totiž na body porazit tamního bojovníka Alexeje Šurkjeviče. Pro českého ranaře s přezdívkou „Růžový panter“ se ale nejednalo o lehký souboj, ač měl nad soupeřem zjevnou převahu. Ve třetím kole dokonce inkasoval tvrdý úder, který mu roztrhl obočí nad levým okem. Šestadvacetiletý zápasník ale dál neúnavně tlačil soupeře před sebou a ještě v poslední minutě zápasu jej dokázal strhnout k zemi.

VIDEO: Podívejte se na zápas Davida Kozmy v RCC

„Na začátku zápasu jsme se nemohli dostat do našeho obvyklého tempa, ale i tak si myslím, ze jsme kolo vyhráli,“ komentoval duel za svého svěřence trenér Marek Lončák. „Druhé kolo už bylo lepší David začal pracovat podle mých představ. Dobrý pohyb, přesnější údery a hlavně kopy na vnitřní část nohy. Ve třetím do toho šel David naplno. Soupeř začal odcházet fyzicky. David trefil dobrý loket a na konci takedown (strh na zem) zakončený několika lokty na zemi,“ zhodnotil nadšený trenér, který nebyl schopen dalších slov. „Víc teď ze sebe nedostanu, jsem plný emocí.“

Kozma si vítězstvím navíc vybojoval i lukrativní kontrakt s RCC (Russian Cagefighting Championship). Nadále ale bude zápasit také v Oktagonu. Obě organizace spolu totiž uzavřely dohodu. „Na obhajoby titulu bych jezdil do Česka, jinak bych zápasil v RCC,“ řekl už před bitvou v Čeljabinsku. Sympatický bojovník ruskou výhrou rozšířil své skóre na 26 výher (jednalo se o sedmou v řadě), poražen byl zatím desetkrát. V loňském roce se stal šampionem OKTAGON MMA ve veltrové váze.

David Kozma ukořistil výhru na turnaji RCC v Rusku
David Kozma ukořistil výhru na turnaji RCC v Rusku

 

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud